Εκκλησία

Βόμβες από τον Β. Πούτιν: Αποκάλεσε... «Τουρκικό» το Οικουμενικό Πατριαρχείο - Τι είπε για τον Βαρθολομαίο

"Δείτε πώς εξαρτάται από την Τουρκία, το τουρκικό πατριαρχείο" ανέφερε σήμερα προκαλώντας τρομερή εντύπωση ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συνάμα ο κ. Πούτιν είπε πως το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία προκλήθηκε για εκλογικούς σκοπούς και προκειμένου να εμβαθυνθεί ο διχασμός μεταξύ ρωσικού και ουκρανικού λαού.


Συγκεκριμένα ο Πούτιν δήλωσε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στη Μόσχα σήμερα Πέμπτη: «Είναι θέμα να κάνουμε ένα μεγάλο διάκενο μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού λαού, κάτι που έχει σίγουρα πολιτικό υπόβαθρο».
Σύμφωνα με τον ίδιο η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απέναντι στο εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία είναι συνδεδεμένη με την επιθυμία του να κατακτήσει την ουκρανική εκκλησία και στη συνέχεια, να ξεκινήσει να επωφελείται από αυτό."Δείτε πώς έγινε ανεξάρτητο στην Τουρκία, το τουρκικό πατριαρχείο, κάτι που περιλαμβάνει ραντεβού, πολλά άλλα πράγματα και το πιο σημαντικό χρήματα .Νομίζω ότι το κυριότερο κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι να υπονομεύσει αυτή την επικράτεια και στη συνέχεια να αρχίσει να επωφελείται από αυτήν", είπε προσθέτοντας ότι "Νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο κίνητρο, αλλά σίγουρα υπάρχουν υποδείξεις της Ουάσινγκτον", είπε.

Πιο αναλυτικά ο Πουτιν χαρακτήρισε την παρέμβαση της Ουάσιγκτον στην κατάσταση γύρω από την ουκρανική εκκλησία απαράδεκτη και στηλίτευσε την πρακτικη΄του Στειτ Ντιπάρτμεντ στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε τη νέα ενιαία ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία σχισματική και περιέγραψε τη διαδικασία του σχηματισμού της ως άμεση κρατική παρέμβαση στα εκκλησιαστικά ζητήματα.

"Αυτή είναι μια άμεση κρατική παρέμβαση στην εκκλησία και τις θρησκευτικές υποθέσεις. Από τη σοβιετική εποχή, τίποτα σαν κι αυτό δεν συνέβη ", δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του σήμερα

Τέλος από την πελυρά του ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος έκανε έκκληση προς τους αρχηγούς των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο στον απόηχο της πρόσφατης Συνόδου ενοποίησης του Κιέβου.

«Απευθύνω έκκληση σε σας και το σύνολο της Εκκλησίας σας να μην αναγνωρίσετε τη δημιουργήθείσα πρόσφατα δομή ψευδο-εκκλησίας και να μην τεθείτε σε κοινωνία με αυτη,»  ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος  στα μηνύματα του προς τον ορθόδοξο κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές