Ελληνοτουρκικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ελληνική κατοχή» στο Αιγαίο βλέπει η Άγκυρα - «Οι Έλληνες έχουν εγκαταστήσει βαρεά όπλα» - Ετοιμοπόλεμες οι δυνάμεις SAT-SAS

Δεν έχουν τέλος οι «στοχευμένες» προκλήσεις της Τουρκίας για την κυριότητα δεκάδων νησιών μας στο Αιγαίο, ειδικά από Τούρκους ανώτατους αξιωματούχους οι οποίοι υλοποιούν κατά γράμμα ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν.  

Σήμερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy, ανακάλυψε συγκρότημα ξενοδοχείων σε «κατεχόμενα», όπως λέει από τους Έλληνες νησιά, όπως το Αγαθονήσι, οι Οινούσες, το Μαράθι και φτάνει έως το Γαιδουρονήσι και την Γάυδο, τα οποία μάλιστα λέει ότι ανήκουν στην επαρχία της Αττάλειας!!

Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός υπογραμμίζει την παρουσία αλυσίδας ελληνικών ξενοδοχειακών καταλυμάτων τα οποία προφανώς τα θεωρεί ως παράνομα.

«Δεν φτάνει που κατέχονται παράνομα τα νησιά αυτά, δημιουργούν και ξενοδοχειακές μονάδες και διαφημίζονται μέσω ιστοσελίδων στο εξωτερικό ως ελληνικά».

Στα κατεχόμενα αυτά νησιά οι Έλληνες έχουν εγκαταστήσει βαρέα όπλα, και διενεργούν συχνά στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για να κλέψουν το πετρέλαιο μας, και τώρα ετοιμάζονται να επεκτείνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα κατά 12 μίλα», δηλώνει εν ολίγοις ο ίδιος.

Ο Τούρκος συνταγματάρχης Ε.Yalım, θυμίζει, ότι «συνολικά 19 ελληνικά ξενοδοχεία δραστηριοποιούνται σε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία, στα οποία επισκέπτονται και Τούρκοι πολίτες».

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, είχαμε επισημάνει ότι άκρως επικίνδυνα οθωμανικά σχέδια ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο με την σύσταση «ομάδων προστασίας» των γεωτρήσεων σε καίρια σημεία σε Αιγαίο-Μ.Θάλασσα και Α.Μεσόγειο.

Το πρώτο πεδίο δραστηριότητας αυτών των ειδικών πολυσύνθετων δυνάμεων θα είναι η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Δαρδανελλίων.

Οι τουρκικές ομάδες όμως θα τοποθετηθούν στη συνέχεια στις ακτές της Μικράς Ασίας!!

Εδώ τίθεται το ερώτημα για ποιόν ακριβώς λόγο θα υπάρχουν άκρως ετοιμοπόλεμες τουρκικές δυνάμεις SAT–SAS με ειδικά σκάφη, ελικόπτερα κά, απέναντι από τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, αφού εκεί δεν θα διέρχονται αγωγοί ενώ δεν υπάρχουν σημεία εξορύξεων;

Ή μήπως όμως υπάρχουν σχέδια για εξόρυξη σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα κοντά στα Ίμια και απλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί;

Με πρόσχημα την φύλαξη γεωτρήσεων η Άγκυρα θα απλώσει στο Αιγαίο δεκάδες ετοιμοπόλεμες δυνάμεις, οι οποίες θα απειλούν σίγουρα ελληνικό νησιωτικό έδαφος.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι διεκδικούν 150 νησιά και νησίδες, για τις οποίες όπως αναφέρει ο γειτονικός τύπος και Τούρκοι αξιωματούχοι δεν υπάρχει διμερής συμφωνία με την Ελλάδα.

Η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ και μήνες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδος επιφανείας, κλπ.

Όλα αυτά όμως μας προειδοποιούν για σενάρια τα οποία δοκιμάζει ο τουρκικός στρατός, ενώ η Άγκυρα μας απειλεί πλέον ξεκάθαρα ακόμα και με «στρατιωτική δράση». Μια δράση η οποία  θα εμπεριέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και του συνδυασμού κινήσεων του τουρκικού ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων.

Μέσα στα σχέδια τους πιθανότατα είναι η προσπάθεια κατάληψης ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας (από την λίστα των 150 νησιών που αμφισβητούν την κυριότητα).

Έχουν όμως γνώση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και παρακολουθούν τα πάντα στο Αιγαίο, διότι η τουρκική προκλητικότητα ενόψει «εξελίξεων» με τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι σε οριακό σημείο και όλα πλέον είναι πιθανά από τον απρόβλεπτο Τούρκο πρόεδρο Ρ.T. Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ