Εσωτερική Ασφάλεια

Αντιστράτηγος ε.α Ηλιόπουλος: Ασύμμετρη απειλή το μεταναστευτικό

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το Μεταναστευτικό έκανε ο Αντιστράτηγος ε.α Ανδρέας Ηλιόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο Νέο Epsilon. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι η δουλειά του ήταν η ταυτοποίηση των μεταναστών αλλά αποπέμφθηκε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα όταν κατήγγειλε ότι γίνεται κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ε.Ε. «Προσπάθησα να κάνω την δουλειά μου, τηρώντας τους νόμους» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος που διεύθυνε τα κέντρα υποδοχής στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου).

Ο αντιστράτηγος παραδέχτηκε ότι είναι ντροπιαστική για την χώρα η εικόνα της Μόριας αλλά υπάρχει αστυνόμευση εκεί απ’όσο γνωρίζει και είπε ότι έχει καταθέσει σε εισαγγελέα για τις ατασθαλίες που έχουν πέσει στην αντίληψη του. «Έχει χαθεί ο έλεγχος με τα χρήματα», τονίζει και φέρνει σε παράδειγμα ότι η Ελλάδα έχει λάβει 1,6 δισ. ευρώ έως το 2020 και ενώ θα μπορούσαν λ.χ να αγοράζουν λιμουζίνα Mercedes παίρνουν αυτοκίνητο γκαζοζέν του Β” Παγκοσμίου Πολέμου… Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει την ευθύνη για την σίτιση των μεταναστών και διεξάγει διαγωνισμούς σε εταιρείες catering. Ο αντιστράτηγος ε.α πρόσθεσε ότι στην ΑΣΔΕΝ το Μεταναστευτικό αντιμετωπίζεται σαν ασύμμετρη απειλή και υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο.

Τέλος, ο Ανδρέας Ηλιόπουλος τόνισε ότι επισήμως οι μετανάστες υπολογίζονται σε 80.000 αλλά στην πραγματικότητα έχουν περάσει πάνω από εκατομμύριο από το ελληνικό έδαφος προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...