Αθλητισμός

Αγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών στο Μιλάνο – Ενας νεκρός - Εξετάζεται η διακοπή του πρωταθλήματος - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο


Η Ιταλία πενθεί το χαμό ενός ανθρώπου από σοβαρά επεισόδια – τέσσερις φίλαθλοι μαχαιρώθηκαν έξω από το γήπεδο – που έγιναν πριν από τον αγώνα της Ίντερ με τη Νάπολι την Τετάρτη (26/12) για το καμπιονάτο και στο φως της δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις συγκρούσεις των οπαδών. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος. Σάλος έχει προκληθεί και από το γεγονός πως ο Καλιντού Κουλιμπαλί υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ανταλλαγές φωτοβολίδων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων κοντά στο γήπεδο της Ίντερ είχαν τον θλιβερό επίλογο. Τον θάνατο ενός οπαδού, που όπως μετέδωσε η «Corriere dello Sport», προήλθε από χτύπημα που δέχτηκε από φορτηγό που οδηγούσαν οπαδοί της Νάπολι.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο «San Carlo», όπου και υπέκυψε στη διάρκεια του χειρουργείου μετά τα σοβαρά τραύματα που έφερε στο σώμα του.

Το όχημα που μετέφερε τους οπαδούς των «παρτενοπέι» «παγιδεύτηκε» την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια. Δέχτηκε επίθεση με ρίψη αντικειμένων από τους εξαγριωμένους φιλάθλους της Ίντερ και μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Ένας οπαδός της Νάπολι μαχαιρώθηκε στα πλευρά και κάποιοι άλλοι υπέστησαν μικρότερους τραυματισμούς, ενώ οι υπόλοιποι φίλοι της Νάπολι που επιβιβάστηκαν στο φορτηγάκι προσπάθησαν να διαφύγουν. Επάνω στον πανικό που επικρατούσε ο οδηγός χτύπησε τον πεζό φίλο της Ίντερ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή.

https://youtu.be/JAtrouD4SsM

https://twitter.com/Quotidianoonlin/status/1078275311798755329?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο αστυνομικός διευθυντής της ιταλικής πόλης ανακοίνωσε την πρόθεση να κλείσει η εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των «νερατζούρι», όπως επίσης να υπάρξει απαγόρευση της μετακίνησής τους.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να υπάρξουν και πιο ριζικές αποφάσεις. Ερωτηθείς για το θέμα ο πρόεδρος της ιταλικής Π.Ο, Γκαμπριέλε Γκραβίνα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να διακοπεί το πρωτάθλημα της Serie A.

«Να σταματήσουμε το πρωτάθλημα; Δεν ξέρω, είναι ακόμα τόσο νωπά όσα συνέβησαν. Υπάρχει ένα πρόβλημα διατήρησης της τάξης και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Εξετάζουμε ως ενδεχόμενο τη διακοπή, αλλά είναι ακόμα νωρίς να πούμε κάτι σχετικά» ήταν τα λόγια του Γκραβίνα.
https://twitter.com/AlessiaNovelli2/status/1078272273143005189?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SpazioMilan/status/1078258399731728384?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...