Ελληνοτουρκικά

Η απάντηση των ΕΔ στους Τούρκους: Εφοδιάζονται με αναβαθμισμένα τυφέκια οι μονάδες στον Έβρο - «Είμαστε εδώ, σας περιμένουμε»

Εκσυγχρονίζονται ταχέως οι μονάδες του ελληνικού στρατού στον Έβρο, με νέο αναβαθμισμένο τυφέκιο G3A3 (όπως βλέπουμε σε πρόσφατη φωτογραφία της επίσκεψης του ΥΦΑΜ στον Έβρο) ενόψει ειδικά των συνεχόμενων και προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της Τουρκίας.

Τα τυφέκια αυτά διαθέτουν, νέο πτυσσόμενο κοντάκι, ράγα τύπου Picatinny, λαβή στην θέση του χειροφυλακτήρα ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερο κράτημα του όπλου και κατ’ επέκταση καλύτερη ακρίβεια πυρών και τέλος ειδική θέση για σκοπευτικα τύπου red dot την ημέρα και προαιρετικά θερμικό σκοπευτικό τη νύχτα, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του defencereview.gr.

Στόχος του προγράμματος του Γενικού επιτελείου είναι ο εξοπλισμός όλων των Ταγμάτων Προκαλύψεως και στην συνέχεια των Μηχανοκίνητων Ταγμάτων.

Επίσης έχουμε εφοδιασμό όλων των παραμεθόριων μονάδων μας πεζικού και ειδικών δυνάμεων με τις πλέον σύγχρονες εξαρτήσεις, γιλέκα μάχης αλλά και νέα ατομικά υλικά.

Οι Τουρκικές μονάδες από την απέναντι πλευρά όμως εφοδιάζονται και αυτές το τελευταίο διάστημα με ότι πιο σύγχρονο βγάζουν τα εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και σε συνδυασμό με τις ασκήσεις προσομοίωσης διάβασης του Έβρου κά είναι πλέον ορατό το σχέδιο προετοιμασίας των Τούρκων για μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σήμερα ο Τούρκος ναύαρχος Adnan Özbal, διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, και ο Αντιναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu, διοικητής του στόλου, επιθεώρησαν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 που παραδόθηκαν στο τουρκικό Ναυτικό την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας  Baykar Selcuk, ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα κατασκευής του Bayraktar TB2'lerin, ανακοίνωσε ότι υλοποιήθηκε με επιτυχία η πτήση εκπαίδευσης/ αποστολής του νέου UAV στο Αιγαίο.

Το Bayraktar TB2 S / UHA,  μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 24 ώρες στα  24.000 πόδια υψόμετρο και έχει την ικανότητα να μεταφέρει 4 πυραύλους MAM-L, με τους οποίους εξουδετερώνει διάφορους στόχους .

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων έχει "φουσκώσει τα μυαλά" της τουρκικής ηγεσίας με πολύ αέρα και κινούνται πλέον σε επικίνδυνους ατραπούς σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Το πιο ανησυχητικό από όλα όμως που υλοποιούν οι Τούρκοι, το είχαμε αναφέρει προ μηνών με άρθρο μας με το οποίο τονίζαμε την έντονη τουρκική κινητικότητα εργασιών στην Α.Θράκη.

Κατασκευάζουν εδώ και καιρό κανάλι απέναντι από το χωριό Πραγγί.

Υπήρχαν πληροφορίες, που φέρουν τους Τούρκους να έχουν σχέδιο μελλοντικό ίσως ακόμα να ενώσουν  τα νερά του Έβρου και να τα εκτρέψουν με διώρυγα προς τον ποταμό Εργίνη και από εκεί να πέσουν στο βόρειο Αιγαίο.

Αυτό θα είχε πιθανόν ως αποτέλεσμα να μειώσουν την στάθμη του ποταμού Έβρου,  ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν ταχεία διείσδυση οι τουρκικοί σχηματισμοί ακόμα σε πολές περιπτώσεις και χωρίς την χρήση αυτοκινούμενων πλωτών γεφυρών εφόδου SYHK – SAMUR.

Ουζούνκιοπρου-Διδυμότειχο-Μεταξάδες είναι το πιο σύντομο δρομολόγιο κάθετης υπερκέρασης και υπακούει στον άξονα Ουζούνκιοπρου-Εβρος-Κάρτζαλι που έχει δηλώσει ο Ερντογάν πως ανήκει «στα σύνορα της καρδιάς του».

Η περιοχή Μάνδρας είναι το πιο στενό Ελληνικό σημείο στον χάρτη. Από εκεί ήθελαν  να διέλθουν με το σχέδιο «Βαριοπούλα» οι τουρκικές δυνάμεις και να αποκόψουν το βόρειο Έβρο.

Η ανατροπή στα σχέδια των Τούρκων όμως είναι το ελληνικό κανάλι που ξεκινά από τον Βόρειο Έβρο και καταλήγει στο Δέλτα το οποίο ακυρώνει όλα τα  ύποπτα σχέδια των νέο-οθωμανών του Ρ.Ν.Ερντογάν.

Οι τουρκικές κινήσεις φαίνεται να υπακούουν σε ένα επικαιροποιημένο σχέδιο «Βαριοπούλα».

Σύμφωνα με το παλαιό γνωστό σχέδιο «Βαριοπούλα» ο όγκος του τουρκικού Στρατού (μονάδες αρμάτων μάχης κυρίως) πρέπει να έχει κάνει «σφήνα» στην κοιλάδα που βρίσκεται παράλληλα με τον ποταμό Ερυθροπόταμο και να προσπαθεί να φτάσει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 30 χλμ.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως είναι εκεί αποφασισμένες και  σε συνεχή επαγρύπνηση και προετοιμασία,  έχοντας ως γνώμονα την διασφάλιση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας από κάθε επιβουλέα, ειδικά Τούρκο κατά προτίμηση αλλά και λοιπούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...