Κόσμος

Άγιοι Τόποι: Άρχισε η αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας από το Ισραήλ - Πρώτο θύμα το Λατινικό Πατριαρχείο - Ο ισραηλινός στρατός θέλει από εδάφη της Εκκλησίας να σκοτώνει Παλαιστίνιους!

Του Μανώλη Κείου

Ξεκίνησε το ισραηλινό σχέδιο αρπαγής της εκκλησιαστικής περιουσίας των χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους.

Η ισραηλινή πλευρά παρά τις αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι σε κλείσιμο της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου για λίγες ημέρες προ μηνών προχωράει ακάθεκτη σε μια απαράδεκτη παραβίαση του Status Quo και των νομίμων δικαιωμάτων των χριστιανικών κοινοτήτων της περιοχής και βέβαια ενάντια και της ελληνικής χριστιανικής κοινότητας.

Το τι συμβαίνει με την ακίνητη περιουσία των χριστιανικών κοινοτήτων στην Αγία Γη το έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο.

Στην παρούσα φάση όμως το κράτος και συγκεκριμένα ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε τις αρπαγές.

Το Λατινικό Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ είναι το πρώτο θύμα... Συγκεκριμένα έκανε επίσημη διαμαρτυρία σε σχέση με την κατάσχεση από τον Ισραηλινό στρατό ενός οικόπεδο 25 εκταρίων που βρίσκεται στα βόρεια της κοιλάδας του Ιορδάνη και ανήκει στο Πατριαρχείο. Το περιστατικό συνέβη στις 27 Νοεμβρίου.

"Το Πατριαρχείο βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης διαφόρων πτυχών αυτής της απόφασης, προκειμένου να δώσει επαρκή απάντηση, να την αμφισβητήσει και να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες", ανέφερε η δήλωση στην ιστοσελίδα του Λατινικού Πατριαρχείου.

Τα κατασχεθέντα εδάφη βρίσκονται κοντά στα παλαιστινιακά χωριά Tayasir και Bardala. Βρίσκονται όμως και δίπλα στο στρατόπεδο του ισραηλινού στρατού, το οποίο πρόσφατα ανοικοδομήθηκε.

Ουσιαστικά δηλαδή ο ισραηλινός στρατός θέλει από εδάφη της Εκκλησίας να σκοτώνει Παλαιστίνιους!!!!

Σύμφωνα με το Ισλαμικό-Χριστιανικό Συμβούλιο των Αγίων Τόπων, οι ισραηλινές αρχές δικαιολογούν την κατάληψη της γης με τον όρο "στρατιωτική αναγκαιότητα".

Σύμφωνα με τον Mutaz Bisharat, αντιπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος επιβλέπει την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στην κοιλάδα του Ιορδάνη, οι ενέργειες του στρατού είναι μια "καταφανής παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου". Η δήμευση εκκλησιαστικών εκτάσεων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής που αποσκοπεί στη δημιουργία νέων ισραηλινών οικισμών στην περιοχή αυτή, είναι πεπεισμένος ο Μπισαράτ.

Έρχεται η σειρά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων; Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ