Κύπρος

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Λευκωσία - Ένταση στα οδοφράγματα

Aνεβάζει την ένταση η Άγκυρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πριν από λίγο πάνω από τη κατεχόμενη Λευκωσία κοντά στη πράσινη γραμμή.

Τα αεροσκάφη έκαναν μια διέλευση πάνω από τον Πενταδάκτυλο και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Τουρκία.

Τα αεροσκάφη πραγματοποιούν δοκιμές για την παρέλαση που θα γίνει την Πέμπτη για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ελάχιστα λεπτά πριν τη διάνοιξη οδοφραγμάτων αρκετοί κάτοικοι της Κάτω Δερύνειας αναμένουν στο οδόφραγμα για να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές σε μια προσπάθεια να δουν τα σπίτια τους μετά από 44 χρόνια.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο προκαλεί η προκλητική ενέργεια της κατοχικής Τουρκίας να υψώσει φράκτη μπροστά από τα σπίτια των «Κατωδερυνειωτών».

Μετά από 44 χρόνια οι κάτοικοι της Κάτω Δερύνειας θα περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές ωστόσο θα βρεθούν έξω από τα σπίτια τους χωρίς να μπορούν να τα δούν!

Αρκετοί κάτοικοι Κάτω Δερύνειας έκαναν λόγο για δώρον άδωρον, καθώς δεν θα μπορέσουν να δουν τα σπίτια τους που τόσο πολύ περίμεναν.

Λίγο πριν ανοίξει το οδόφραγμα προκλήθηκε ένταση μεταξύ πολιτών που δεν επιθυμούν τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και μελών της Κίνησης Unite Cyprus.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ Μαρίνο Παυλικά, το τουρκικό φυλάκιο δεν έχει μετακινηθεί παρά το γεγονός ότι ήταν προϋπόθεση για τη διάνοιξη του οδοφράγματος.

Μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα καθώς και πλήθος κόσμου άρχισε τη διέλευση εν μέσω διαμαρτυριών.

Στο οδόφραγμα βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υπό επαρχιακό γραμματέα Αμμοχώστου Χρύσανθο Ζαννέττου και αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας ΕΛΑΜ.

Νωρίτερα στρατιώτες της ΕΦ μετακίνησαν οδοφράγματα από την περιοχή.

Ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, κρατώντας φωτογραφία του γιου του, είπε ότι είναι σαν να σκοτώνουν δεύτερη φορά το παιδί του.

Δείτε τον πατέρα του ήρωα, από το σημείο που βρίσκεται αυτή την στιγμή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης