Ελληνοτουρκικά

Υποβρύχιος “πόλεμος” στο Αιγαίο: Τρία νησιά μας “έσβησε” από τον χάρτη η Τουρκία - Έντονη κινητικότητα - Αντιτορπιλικά του 6ου Στόλου στη Σούδα

Υποβρύχιος πόλεμος στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο από την Τουρκία, η οποία απαίτησε με θράσος να μην συμπεριληφθούν στον Παρμενίωνα, την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τρία ελληνικά νησιά: Σαμοθράκη, Ικαρία και Κάρπαθο!

Σε δημοσίευμά της η Real News , αποκαλύπτει το κρεσέντο προκλήσεων των Τούρκων που δεν έχουν δει το φως το δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των υπουργών του συνοδεύονται από έργα…

Μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η Άγκυρα προχώρησε σε μια σειρά άκρως προκλητικών και εχθρικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας:

Με έκδοση σημάτων SUBNOTE που εξέδωσε η τουρκική διοίκηση υποβρυχίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών υποβρυχίων της (SAKARYA,INONOU ,MART) από τις 14 ως τις 21 Οκτωβρίου σε περιοχές που εμπόδιζαν ελληνικό υποβρύχιο να προσεγγίσει σε κατάσταση κατάδυσης τα νησιά Χίος, Ψαρά ,Αντίψαρα και Λέσβο!

Με τα ίδια σήματα SUBNOTE αγνοεί προκλητικά ακόμη και την περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου.

Τα δύο από τα τρία τουρκικά υποβρύχια το SAKARYA και το Inonou κινήθηκαν εν καταδύσει μεταξύ Τήλου και Χάλκης παραβιάζοντας την αβλαβή διέλευση η οποία επιβάλλει να πλέουν εν αναδύσει, αναφέρει το militaite.gr

Η Τουρκία έστειλε ακόμη ένα υποβρύχιο το GURT σε θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου και της ανατολικής Μεσογείου με στόχο να εμποδίσει την προσέγγιση ελληνικού υποβρυχίου στη Μεγίστη , το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου!

Ένα ακόμη υποβρύχιο το PREVEZE βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή που εμπόδιζε την πορεία ελληνικού υποβρυχίου προς την Κύπρο.

Αποκλεισμός τριών νησιών από τον Παρμενίωνα!

Η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση.Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δέσμευσε περιοχή για αεροφωτογράφηση η οποία περιλαμβάνει περιοχές βορειοανατολικά της Σάμου,ανατολικά της Χίου και ανατολικά της Λέσβου.Επίσης περιλαμβάνει τις Οινούσσες και την Παναγιά. Με τις NOTAM A5519/18 και A5553/18 η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων και υποστηρίζει ότι τα νησιά Σαμοθράκη,Ικαρία και Κάρπαθος παράνομα εντάσσονταν στο σχεδιασμό της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2018!

Όλα αυτά αποτυπώνουν ένα πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο αλλά και στη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Κύπρου, το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα την Αθήνα. Οι εκτιμήσεις δεν είναι πιο αισιόδοξες από τις διαπιστώσεις που προκύπτουν από τις τουρκικές παράνομες ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων.

Η ανησυχία για κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μπορεί όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της αλλά και στην Συρία, όπου φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί. Όμως όλα αυτά σε συνδυασμό και με την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα νευρικότητα που ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα την οδηγήσει, αναφέρει το hellasjournal.

Kινητικότητα στην Α. Μεσόγειο

Μόλις πριν από 48 ώρες ένα ακόμη αντιτορπιλικό της ίδιας κλάσης (Arleigh Burke) με τα ήδη υπάρχοντα στην Ανατολική Μεσόγειο, το USS ROSS (DDG 71) προσέγγισε τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, πράγμα που φρόντισε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Παϊατ να γνωστοποιήσει μέ στο twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες πιθανό να φτάσουν σε σχετικά κοντινές αποστάσεις από το οικόπεδο 10 κι άλλα Αμερικανικά πλοία επιφανείας- και όχι μόνο- πράγμα που δείχνει την έμπρακτη προσπάθεια που γίνεται ώστε οι λεονταρισμοί της Άγκυρας, να περιοριστούν ή να εξαλείφουν εξ αρχής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκείνο που επιδιώκουν είναι να γίνει η δουλειά της εταιρίας, Αμερικανικών συμφερόντων, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, διότι αυτό άμεσα θα σημάνει και απώλεια εκατομμυρίων για την εταιρία.

Η Αμερική είναι λογικό κι έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να δράσει όπως οι Ιταλοί της Eni, την περασμένη Άνοιξη καθώς τότε η παρενόχληση, οι απειλές και ο ναυτικός αποκλεισμός από την Άγκυρα έπιασαν τόπο, με το γεωτρύπανο της Ιταλικής εταιρίας να εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια. Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ & Ελλάδα «ασπίδα» προκλήσεων Το πλέον σαφές μήνυμα που εξέπεμψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και αρκετές ημέρες, ξεκίνησε με την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και γνωστοποιήθηκε ακόμη και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεία εικόνων.

Η επόμενη κίνησή τους ήταν η συμμετοχή με δυο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke στην άσκηση Νέμεσις που διοργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία πήραν μέρος ναυτικές δυνάμεις από την Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, με το τελευταίο να δίνει μεγάλη βαρύτητα και ίσως πρωτοφανή εξωστρέφεια, με τη δημοσιοποίηση εικόνων από τα ασκηθέντα Ισραηλινά τμήματα επί Κυπριακού εδάφους κυρίως των ανδρών ειδικών επιχειρήσεων της θρυλικής «Maglan».

Σημαντικό θεωρείται για το Ελληνικό πεντάγωνο πως την ίδια περίοδο τα Ισραηλινά F-16 Soufa ήταν στη Λάρισα και δεν δίστασαν να πετάξουν, μαζί με Ελληνικά αεροσκάφη, ακόμη και σε πτήσεις εξοικείωσης σε περιοχές που θέλει ως αποστρατικοποιημένες η Αγκυρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...