Μέση Ανατολή

Σχέδιο «μαμούθ» αλλάζει τον χάρτη της Μ. Ανατολής: O Nετανιάχου πετάει εκτός παιχνιδιού τον Ερντογάν - Στόχος η οικονομική «αιμορραγία» της Τουρκίας

Το Ισραήλ επεκτείνει την κυριαρχία του με στόχο το σχέδιο δημιουργίας του «Μεγάλου Ισραήλ», με την τεράστια σιδηροδρομική σύνδεση του Tελ-Αβίβ με την Ιορδανία και τις αραβικές χώρες (Σ.Αραβία), στα πρότυπα της οθωμανικής περιόδου.     

Πρόκειται ταυτόχρονα όμως για σχέδιο εξοβελισμού της Τουρκίας από την περιοχή των χωρών του Αραβικού Κόλπου, το οποίο εφαρμόζει το Ισραήλ σύμφωνα με τον Σύρο Ακαδημαϊκό-ερευνητή Σεμίρ Χαφίζ, στον υπόγειο αδυσώπητο πόλεμο του Τελ-Αβίβ με την Άγκυρα .

Μιλάμε για την ανακοίνωση της κατασκευής του περιβόητου «σιδηρόδρομου της ειρήνης» όπως ονομάζεται, ο οποίος θα συνδέει το κράτος του Ισραήλ με τα αραβικά κράτη του Κόλπου , σε μια επανάληψη της εποχής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο ισραηλινός υπουργός Μεταφορών Yisrael Katz, παρουσίασε το «Σιδηροδρομικό Πρόγραμμα για την Ειρήνη», το οποίο θα συνδέει το Ισραήλ με την Ιορδανία και τις χώρες του Κόλπου. Όλα αυτα αποκαλύφθηκαν στη Διεθνή Διάσκεψη Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε στο Ομάν την Τετάρτη.

Το όλο σχέδιο στηρίζεται και από τις ΗΠΑ και προσωπικά από τον Ν.Τραμπ, ενώ το  Ισραήλ έχει ανάλογα σχέδια και για την Ευρώπη, καθώς  η χώρα μετατρέπεται σε ένα περιφερειακό τεράστιο ναυτιλιακό κέντρο.

Ο Katz δήλωσε ότι το έργο θα δημιουργήσει μια πρόσθετη εμπορική διαδρομή φθηνότερη και ταχύτερη στην περιοχή και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου και μακροπρόθεσμα και στην ιρακινή οικονομία.

«Το έργο, χρηματοδοτείται από το  εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, την αμερικανο-ισραηλινή οργάνωση (AIPAC), και έχει ως κύριο στόχο να διαιρέσει τις και να ελέγξει τις ισλαμικές χώρες, ενώ θα αποτελέσει ένα μεγάλο  ανάχωμα στην τουρκική επεκτατική πολιτική στην περιοχή,  αποτρέποντας  την οικονομική ανάκαμψη της Άγκυρας», συνεχίζει ο Σύρος ακαδημαϊκός και αυτό λέει πολλά .

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγο πριν την επίσκεψή του στο Ομάν, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη υλοποίησης του έργου αυτού που θα συνδέει την χώρα του με τις ισλαμικές χώρες.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Αράβων Ακαδημαϊκών Σεμίρ Χαφίζ, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού μεταφορών Ισραέλ Κατζ, ο οποίος μίλησε στο διεθνές συνέδριο μεταφορών του Ομάν , στο οποίο αποκάλυψε το σχέδιο κατασκευής «του του  σιδηρόδρομου της ειρήνης», για να τον επικρίνει στην συνέχεια.

«Το Ισραήλ αντέγραψε την ιδέα του σιδηροδρόμου Hicaz, ενός ισλαμικού έργου που χρονολογείται με   πάνω από 100 χρόνια ιστορίας», είπε ο ίδιος.

Ο "σιδηρόδρομος Hicaz", κατασκευάστηκε  από τον σουλτάνο Abdulhamid II μεταξύ 1900-1908 και συνέδεε της Δαμασκό με την Μεδίνα στην Σ.Αραβία και  θεωρείται το τελευταίο μεγάλο έργο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Ο στόχος του έργου είναι η αποσύνθεση της περιοχής», επιμένει ο Σύρος ακαδημαϊκός.

Ο Μαχμούντ Οσμάν, Σύρος  συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, δήλωσε και αυτός ότι το έργο αποσκοπεί στη διάλυση της περιοχής.

Ο Οσμάν δήλωσε ότι η ενότητα των χωρών στην περιοχή κινδυνεύει, καθώς και η πολιτιστική και ιστορική υφή της ευρύτερης περιοχής, με αύξηση της  διαφθοράς, της διαίρεσης κά.

Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο το σημερινό κράτος του Ισραήλ επεκτείνεται στην περιοχή του Κόλπου σε συνεργασία με την Σ.Αραβία , μια συνεργασία την οποία υπονομεύει μόνο ο Ερντογάν.

Ο «υπόγειος πόλεμος» Τούρκων και ισραηλινών έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχει ως έπαθλο τις αραβικές χώρες, μια περιοχή προνομιακού χαρακτήρα έως τώρα για την σημερινή Τουρκία.

Τώρα όμως το αμερικανο-εβραικό λόμπυ τερματίζει τα όνειρα του σουλτάνου για την αναβίωση της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας μια και καλή.

Όσο για την κόντρα Νετανιάχου-Ερντογάν αυτή τώρα έχει μεταφερθεί στην Κύπρο αποκλειστικά , στην οποία αποστέλλονται αμερικανικές δυνάμεις για να κάνουν την «βρώμικη δουλεία» με τους Τούρκους αν και εφόσον απαιτηθεί,  κατ΄επιταγή του Τελ Αβίβ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ