Καιρός

Στα λευκά Μαίναλο και ορεινή Φθιώτιδα - Μαγευτικές εικόνες

Ενα πραγματικά μαγευτικό τοπίο θα έχουν την τύχη να αντικρίσουν όσοι επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες το Μαίναλο, καθώς τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους ντύνωντας τα πάντα τα λευκά.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το χιόνι έφτασε κατά τόπους τα δέκα εκατοστά.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό το Σαββατοκύριακο και σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Θράκης.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Λευκοντυμένο και πανέμορφο το Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης, «καλωσόρισε» το χιονιά κοντά στα 1.000 μέτρα των Βαρδουσίων.

Οι φωτογραφίες του lamiareport.gr  ενδεικτικές για το τοπίο που φοράει τα χειμωνιάτικα, καθώς μαζί με το χιόνι πέφτει και η θερμοκρασία.

Δείτε φωτογραφίες από το ορεινό χωριό:

Το χιόνι φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει από τον Παρνασσό. Δείτε φωτογραφίες ανεβαίνοντας προς το Χιονοδρομικό:

Και στο χιονοδρομικό κέντρο:

Επειδή τα χιόνια καμιά φορά δεν έρχονται μόνα τους αλλά με προβλήματα επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι όλο το πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο παραμένει χωρίς προβλήματα και οι χιονοπτώσεις σημειώνονται σε υψόμετρα γύρω και πάνω από τα 1.000 μέτρα, καιρός που θα επαναληφθεί και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Για την αντιμετώπιση φαινομένων, υπάρχουν σε ετοιμότητα σταθμοί με μηχανήματα και αλάτι για την ΕΟ Λαμίας - Δομοκού στη θέση 16, Λαμίας - Ιτέας στον Μπράλο και στο 51ο χλμ Λαμίας - Καρπενησίου στον Τυμφρηστό και στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στο Πολύδροσο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ