Πολιτική

«Σκάει» πολιτική «βόμβα»: Δύο κορυφαίοι πολιτικοί «τσέπωσαν» 15 εκατ. ευρώ - Ήταν μέλη της Κυβέρνησης Σημίτη - Ακύρωσαν διαγωνισμό 3 φορές

Πολιτική βόμβα μεγατόνων περιέχει ο φάκελος της δικογραφίας που διαβίβασε στην Βουλή ειδικός εφέτης ανακριτής κ.Ορφανίδης, σύμφωνα με την «Εστία».

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα κάνει λόγο για μάρτυρα ο οποίος είναι άριστος γνώστης του θέματος αλλά και των παρασκηνιακών διεργασιών που παρατηρούνταν την εποχή εκείνη μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τον διαγωνισμό του C4I.

Στην κατάθεση του προς την ανακριτική αρχή ισχυρίζεται μάλιστα ότι δύο κορυφαίοι πολιτικοί και επιφανή στελέχη του ΚΥΣΕΑ της εποχής φέρονται να δωροδοκήθηκαν με -συνολικά- 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια έργου αξίας 335 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον ειδικό εφέτη ανακριτή, αυτά τα πρόσωπα πρέπει να ελεγχθούν από το Κοινοβούλιο βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών για το ενδεχόμενο της εκ μέρους τους διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Η εφημερίδα, αναφερόμενη στον μάρτυρα, επισημαίνει πως έχει άρτια τεχνική γνώση του καυτού φακέλου της προμήθειας του C4I.

Ακύρωσαν τον διαγωνισμό τρεις φορές γιατί κέρδιζε η «Thales»

Στη δικογραφία, που διαβιβάστηκε στη Βουλή αμελλητί, υπάρχουν αναφορές στο συλλογικό τρόπο λήψης αποφάσεων από το ΚΥΣΕΑ, ενώ από την επίμαχη συνεδρίαση του απουσίαζε ο τότε ΥΠΕΞ, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Παπανδρέου ενδεχομένως είχε ενημερωθεί για το παρασκήνιο, οπότε φίλιες δυνάμεις του συνέστησαν να μη παρίσταται προκειμένου να προστατευθεί νομικά.

Κατ’άλλους ισχυρισμούς απέφευγε να παρίσταται σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με οικονομικό αντικείμενο επί πρωθυπουργίας Σημίτη, επικαλούμενος ακόμη και πυρετό!

Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε τρεις φορές από το ΚΥΣΕΑ, πάντως, γιατί η εταιρία «Thales» έδινε πάντοτε καλύτερη προσφορά από την Saic, όπως αναφέρει και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του 2011.

Όπως σχολιάζει η «Εστία» κατακυρώθηκε τελικά στην Saic με «νομικές αλχημείες».
Το άνοιγμα λογαριασμών

Από την δημοσιοποίηση της δικογραφίας θα κριθεί εάν το αίτημα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για το άνοιγμα λογαριασμών Σημίτη, Χρυσοχοϊδη, Μαλέσιου κλπ. συνδέεται ευθέως με αυτή την υπόθεση ή άλλη.

Επίσης, αν τα πρόσωπα είναι αυτά ή αν προστίθενται και άλλα που μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά.
Τι θα κάνουν οι δύο πολιτικοί…

Σύμφωνα με την «Εστία», οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων περιέχονται στην κατάθεση του μάρτυρα, θα αντιμετωπίσουν το εξής δίλημμα:

Θα χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα της παραγραφής βάσει του Συντάγματος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2001 ή θα παραιτηθούν από το δικαίωμα αυτό για να κριθεί η υπόθεση τους;

Για να δούμε τελικά τι ισχύει και τι όχι. Ελπίζουμε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εκμεταλλευθεί για πολιτικούς λόγους το εν λόγω σκάνδαλο. 

Eλπίζουμε η δικαιοσύνη να ρίξει φως στα ζητήματα που έχουν ταράξει την πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και να πληρώσουν ποινικά όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...