Πολιτική

Πέντε πρώην υπουργοί στο πόρισμα για την Υγεία

Έτοιμος να δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία σχετικά με τις πράξεις πέντε υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πέντε ονόματα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι των Άδωνη Γεωργιάδη (ΚΕΕΛΠΝΟ), Δημήτρη Αβραμόπουλου (εμβόλια - ΚΕΕΛΠΝΟ), Ανδρέα Λοβέρδου (Ερρίκος Ντυνάν), Μάκη Βορίδη (Ερρίκος Ντυνάν) και Μάριου Σαλμά (αρθροσκοπήσεις) και βρίσκονται στο στόχαστρο για τη διαχείριση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του «Ερρίκος Ντυνάν» και των αρθροσκοπήσεων.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμα τους θα αναδεικνύονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων που έχουν χειριστεί τις παραπάνω υποθέσεις.

Ωστόσο, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν απόψεις από την πλευρά της πλειοψηφίας που συνιστούσαν ψυχραιμία και υπομονή μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, απαντούσαν πως το πόρισμα είναι έτοιμο και εκεί περιγράφονται όλα τα σχετικά συμπεράσματα.

Η αντιπολίτευση ρωτά για Κουρουμπλή

Την ίδια ώρα, στελέχη της αντιπολίτευσης, διερωτώνται με έκπληξη με ποια αδικήματα θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συστήσει προανακριτική επιτροπή, αφού το αδίκημα της απιστίας οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κρίνει ότι έχει παραγραφεί, ψηφίζοντας αρνητικά για την υπόθεση Κουρουμπλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ