Κύπρος

Οι Κύπριοι καταδρομείς στέλνουν μήνυμα κυριαρχίας: «Η Ελλάδα αρχίζει από την Κερύνεια και τελειώνει στη Βόρειο Ήπειρο» - Υποκλίνονται στον Κατσίφα


Τη μνήμη του Κατσίφα τίμησαν Κύπριοι καταδρομείς, κατά τη διάρκεια αγώνα δρόμου, στέλνοντας το μήνυμα που οι πολιτικοί είναι πολύ δειλοί για στείλουν: «Η Ελλάδα αρχίζει από την Κερύνεια και τελειώνει στη Βόρειο Ήπειρο».

Το μήνυμα των καταδρομέων αποτελεί μήνυμα κυριαρχίας τόσο προς τους Αλβανούς δολοφόνους, όσο και προς τους Τούρκους, αλλά και κάθε ανθέλληνα που έχει άλλες απόψεις.

Σε μια ήπια παρέμβαση στο αλβανικό κράτος προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Την ίδια στιγμή, η μητέρα του νεκρού ήρωα, ζητά σπαρακτικά τη σορό του γιου της από τους αλβανούς δολοφόνους.

Το Σάββατο (3/11) διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων αγώνας δρόμου 4800 μέτρων, ο οποίος στην αρχαιότητα ονομαζόταν Δόλιχος και ήταν Ολυμπιακό άθλημα.

Με ανάρτηση του ο Σύνδεσμος στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η ομάδα εφέδρων καταδρομέων τίμησε τη μνήμη του ηρωομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα από αλβανούς αστυνομικούς την 28η Οκτωβρίου 2018 στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι έφεδροι καταδρομείς με μπλούζες που φέρουν τη φωτογραφία του ήρωα και τη φράση «Η Ελλάδα αρχίζει από την Κερύνεια και τελειώνει στη Βόρειο Ήπειρο - Δεν Ξεχνώ»

https://www.facebook.com/PSEK1986/posts/1931159706978897&width=500
Έκκληση για επιστροφή της σορού από τη μητέρα του

Έκκληση για την επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα κάνει η μητέρα του Ευαγγελία καθώς ακόμα δεν έχει τελεστεί η κηδεία. Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, καλεί τις αλβανικές Αρχές να παραδώσουν τη σορό.

«Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι;» είπε η κυρία Κατσίφα στον βουλευτή του κόμματος LSI Βαγγέλη Ντάβο και στην ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους με τους οποίους συναντήθηκε το Σάββατο.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε τη στιγμή που οι Αλβανοί αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας τονίζοντας πως «εγώ δεν φοβήθηκα, μου έδωσαν όλοι οι άγιοι πάντες τη δύναμη».

«Ήρθαν να με τρομοκρατήσουν εμένα; Για ποιο πράγμα; Στον τόπο μου; Στο σπίτι μου;» διερωτήθηκε η Ευαγγελία Κατσίφα και ισχυρίστηκε πως ο γιος της «αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε καμιά δεκαριά».

«Το παιδί μου ήταν θρήσκο μου έλεγε: δεν φοβάμαι τίποτα μάνα, εσύ πρόσεχε τα αρπακτικά. Τα χωριά μας χαλάσανε. Παίρνουνε λεφτά από τους Αλβανούς και δίνουν στραβές καταθέσεις. Για ποιο πράγμα; Γιατί τα χωριά μας γίνανε έτσι; Γιατί; Πρέπει να είμαστε μια γροθιά, ελληνισμός βρε», λέει η κ. Κατσίφα.

https://www.youtube.com/watch?v=bkPOy_MIKrk

https://www.youtube.com/watch?v=WOH-FWYIxF4

Βγήκε από τη λήθη το ΥΠΕΞ: Η Αλβανία να δώσει άμεσα την σορό του Κατσίφα στην οικογένεια

Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την επιστροφή από τις αλβανικές αρχές της σορού του 35χρονου ομογενούς, ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στα Νέα.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των ελλήνων αδελφών μας.

Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε:

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει την ανάγκη «να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών», σημειώνοντας ότι «ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων».

Τονίζει ακόμα ότι η Ελλάδα περιμένει από τα Τίρανα τη θέσπιση των κανονιστικών πράξεων για την πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την προστασία των μειονοτήτων, υπενθυμίζοντας ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...