Σκοπιανό

Ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά σχολείων: Άγνωστοι κατέβασαν πανό για την Μακεδονία & τα έκαψαν - Γυμνασιάρχης πέταξε γλάστρα σε μαθητές, κινδύνεψε η ζωή τους!


Δεν αντέχουν κάποιοι τον ξεσηκωμό των Ελλήνων μαθητών και με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης, ξεκίνησαν τις επιθέσεις.

Ξεσηκωμό και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση Γυμνασιάρχη στην Πρώτη Σερρών να σπάσει τζαμαρία του σχολείου με γλάστρα, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR Βόρειας Ελλάδας, και με όσα καταγγέλλονται από μαθητές.

«Δεν θέλουμε να μπλέξουμε πολιτικά, μοναδικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την πατρίδα μας. Η κινητοποίηση, από όσο γνωρίζω, έγινε για τις άδικες αποβολές που δόθηκαν σε μαθητές, επειδή τραγούδησαν το ''Μακεδονία ξακουστή'' στην παρέλαση. Στηρίζουμε αυτούς τους μαθητές», λέει on camera ένας μαθητής. Οι μαθητές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πράξη του Γυμνασιάρχη του σχολείου, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει τραυματισμός από το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν ακόμη, για να τους τιμωρήσει τους στέρησε το δικαίωμα να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορεία για την επιστροφή τους στο σπίτι, αναγκάζοντάς τους να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. «Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας για τις καταλήψεις για τη Μακεδονία», σχολιάζουν γονείς καταληψιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Λάζαρος Ανδρεάδης, επιβεβαίωσε την πράξη του Γυμνασιάρχη και την απέδωσε στην κακιά στιγμή. Ο Γυμνασιάρχης δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι και αυτή την ώρα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1556726637882944%2Fvideos%2F271285270093291%2F&show_text=0&width=560

Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη 

Οκτώ είναι συνολικά τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Rthess.gr, αντιδρώντας στη «Συμφωνία των Πρεσπών»,  και υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στην Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι για τις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και για συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη για την Μακεδονία, στην πλειοψηφία τους στα δυτικά της πόλης. Υπό κατάληψη τελούν το 3ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, το 3ο Γυμνάσιο στην Πολίχνη, το ΕΠΑΛ στη Χαλάστρα, το 1ο ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, το 2ο ΓΕΛ στο Ωραιόκαστρο, το 1ο ΓΕΛ στη Μενεμένη και το ΕΠΑΛ στην Καλαμαριά.

Επίσης υπό κατάληψη για τη Μακεδονία τελούν έξι σχολεία στις Σέρρες (1ο, 2ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 2ο και 4ο ΓΕΛ) καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΨΑΝ ΠΑΝΟ!

Εν τω μεταξύ, μαθητές του 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Σερρών προχώρησαν σε κατάληψη των σχολικών τους μονάδων αντιδρώντας όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην επίθεση που δέχτηκε την προηγουμενη μέρα το σχολείο τους, καθώς οι γνωστοί-άγνωστοι τους έκαψαν πανό που έγραφε πάνω Μακεδονία! 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=131&v=St4tjYy-wqs

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών  ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις μαθητές στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Με αυτή την αφορμή εξέδωσε ανακοίνωση η πανελλήνια ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων που στηρίζει τη δράση τους.

Όπως αναφέρεται:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας από τις ολέθριες συνέπειες που διαφαίνεται να έχει η Πατρίδα μας από την συμφωνία» των Πρεσπών. Οι μαθητές ξεσηκώθηκαν με αφορμή την άδικη αποβολή των μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Γέρακα Αττικής. Τα πραγματικά αίτια του απρόσμενου αυτού ξεσηκωμού εντοπίζονται στην βαθιά πεποίθηση των μαθητών ότι το μέλλον της Ελλάδας, της Μακεδονίας και το δικό τους υποθηκεύεται ανεπιστρεπτί με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η οποία αποτελεί ΚΙΝΔΥΝΟ για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και οδηγεί σε ακρωτηριασμό της Πατρίδας μας.

Το μαθητικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας ξεκίνησε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, χωρίς καμία μεθόδευση, με μόνο κριτήριο το ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ της νεολαίας που ένιωσε ότι πραγματοποιείται μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ στην Πατρίδα μας. Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις βίωσαν τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ακραίες πολιτικές οργανώσεις, οι οποίες με απροκάλυπτα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ τρόπο έκαναν τα πάντα για να υποβαθμίσουν και να σπιλώσουν την πρωτοφανή πρωτοβουλία των μαθητών να διαδηλώσουν για τα δίκαια του μακεδονικού Ελληνισμού. Μοιράστηκαν προπαγανδιστικά φυλλάδια έξω από σχολεία, τα οποία προωθούν αναληθή και ανιστόρητο χάρτη που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ξένες μυστικές υπηρεσίες το 1993 περί δήθεν ύπαρξη 3 Μακεδονιών, με προφανή σκοπό να βλάψουν την Ελλάδα.

Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στην ΑΘΛΙΑ επίθεση που δέχεται το μαθητικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ και ΜΑΖΙΚΗ κινητοποίηση που εξαγγέλθηκε για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018. Καλούμε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των μαθητών και είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Μακεδονίας θα μείνει σε Έλληνες που αγωνίζονται για το καλό της Πατρίδας.

Γιαννιτσά 28 Νοεμβρίου 2018
Για το ΔΣ

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μέσω των social media «καμπάνια» με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα αλλά και μέσω events στο Facebook στα οποία οι μαθητές καλούνται να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου αλλά και στην πραγματοποίηση πορείας.

Στο SMS που φέρεται να διακινείται σε κινητά μαθητών αναφέρεται: «Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα στο Facebook που υπογράφει ως «Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία» απευθύνει κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, επίσης, στις 29 Νοεμβρίου.

poreia_mathites

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ