Ρωσία

Κρεμλίνο: Δικαστήριο θα αποφασίσει για τους Ουκρανούς ναύτες που παραβίασαν τα σύνορα

Δικαστήριο θα καθορίσει τι θα συμβεί με τους Ουκρανούς ναύτες που παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα στο στενό του Κερτς, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας πως το τι μέλλει γενέσθαι δε θα εξαρτηθεί από το Κρεμλίνο.

Η επιβολή στρατιωτικού αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, προκαλεί όμως συγκεκριμένους συνειρμούς δεδομένου των επερχόμενων εκλογών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Κιέβου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η απόφαση για επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί κίνδυνο για κλιμάκωση στο Ντονμπάς.

Αναφερθείς στο επεισόδιο της Κυριακής, στο στενό του Κερτς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως εάν υπάρχουν ερωτήσεις, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα παράσχει «επαρκείς εξηγήσεις» στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων στο περιθώριο των G20.

«O Πούτιν σύντομα θα εκφράσει τη θέση του για την πρόκληση του ουκρανικού Ναυτικού», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας για τους Ουκρανούς ναύτες που παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η δικαιοσύνη θα αποφασίσει γι' αυτούς κι όχι το Κρεμλίνο.

«Η μοίρα των Ουκρανών ναυτών που παραβίασαν ρωσικά σύνορα εξαρτάται από απόφαση του δικαστηρίου κι όχι την άποψη του Κρεμλίνου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...