Εσωτερική Ασφάλεια

Καταιγιστικές εξελίξεις: Εμπλοκή πασίγνωστου παρουσιαστή στην υπόθεση Ριχάρδου - Οι συνομιλίες με τον δήμαρχο Κων/πολης - Βίντεο

Nέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της μαφίας του χρυσού με πρωταγωνιστή τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία. Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι στη συμμορία μετείχε απόστρατος αξιωματικός με προυπηρεσία στην ΕΥΠ που είχε αναλάβει θέματα ασφαλείας στην εγκληματική οργάνωση, εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ, οι αξιωματικοί ψάχνουν και άλλος επίορκους συναδέλφους του που στρατολογήθηκαν στα κυκλώματα και από υπερασπιστές του νόμου έγιναν παραβάτες.

Επιπλέον ψάχνουν αν εκτός από τον πασίγνωστο κοσμηματοπώλη που έφτιαξε εταιρεία με τον “χοντρό” (σ.σ έτσι ήταν το κωδικό όνομα του Δημητρίου Ριχάρδου Μυλωνά) και ετοίμαζαν σούπερ λουξ κατάστημα μέσα στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες που ενδεχόμενως και εν αγνοία τους ετοίμαζαν big business με τον Ριχάρδο ποντάροντας στη μεγάλη ρευστότητα του τηλεοπτικού “βασιλιά του χρυσού”.

Η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να ξεπλένει το βρώμικο χρήμα όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό “ αγόραζε συστηματικά κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων από πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού Πειραιώς, κατόπιν σχετικής μεσολάβησης έτερου μέλους της οργάνωσης.

 

Μάλιστα, έστελνε τον αδερφό μέλους της οργάνωσης για να τα παραλάβει τα οποία προφανώς κατέθετε στην εφορία για να νομιμοποιεί τα παράνομα έσοδα του”. Λίγο παρακάτω αναφερόμενοι στον Δημήτριο Ριχάρδο Μυλωνά οι συντάκτες του διαβιβαστικού επισημαίνουν ότι “Η νομιμοποίηση των προερχόμενων από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης εσόδων, εμφάνιζε αυτά ως έσοδα της επιχείρησης “Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος” και στη συνέχεια τα επένδυε σε απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως σκάφος και μέσω αυτών αποκόμιζε περαιτέρω περιουσιακά οφέλη τα οποία πλέον παρουσίαζε ως νόμιμα.

Περαιτέρω για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα.

Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψη του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Paris Hilton για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εμπλοκή γνωστού παρουσιαστή

Γνωστός παρουσιαστής φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που είναι υπό διερεύνηση από τις αρχές για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο παρουσιαστής, ο οποίος τακτικά φιλοξενούσε στην εκπομπή του τον γνωστό ενεχυροδανειστή, φέρεται να είχε με τον κατηγορούμενο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης «ύποπτες» συνομιλίες με αφορμή συμφωνία για διαφήμιση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί συνομιλίες μεταξύ του παρουσιαστή και του κατηγορούμενου γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστή σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία που αφορούσε διαφήμιση στην εκπομπή του πρώτου. Σύμφωνα με τις αρχές «υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για καταβολή μαύρου χρήματος» από τον κατηγορούμενο στον παρουσιαστή χωρίς ωστόσο «να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας ο γνωστός ενεχυροδανειστής «ως άριστος γνώστης του μάρκετινγκ και με χρηματοδότηση από τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Μάλιστα, διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης και συγκεκριμένες εκπομπές ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκε να απαιτεί από συγκεκριμένους παρουσιαστές επιπλέον χρόνο πληρώνοντας επιπλέον χρήματα, υπόθεση η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».

Ο Ριχάρδος, οι εισαγωγές – εξαγωγές και ο… παράδρομος για τα capital control

Με τρόπο σατανικό και περίπλοκο, σπάζοντας μάλιστα τα “Capital control”, κατάφερνε η μαφία του χρυσού να “ξεπλένει” τα υπέρογκα ποσά που κέρδιζε από το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία, μετατρέποντας τα κέρδη σε χονδρεμπόριο ρούχων, μέσω κινεζικών εταιρειών εξαγωγών.

Μάλιστα και όπως προκύπτει από την δικογραφία, αλλά και τις υποκλαπείσες συνομιλίες από τον “υπέρ κοριό” της Ασφάλειας Αττικής, μέχρι και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μέσω δικού του ανθρώπου, είχε ζητήσει εξυπηρέτηση από την “μαφία του χρυσού” στην Αθήνα, προκειμένου να προστατέψει τα χρήματά του όταν το περασμένο καλοκαίρι η τουρκική λίρα δέχονταν ισχυρές πιέσεις και έχανε ένα μεγάλο μέρος της αξίας της.

Συγκεκριμένα η επίμαχη συνομιλία που κατέγραψε ο “κοριός” έχει ως εξης:

E: “…Γεια σου είσαι ο Ισ….;”

Α.Ι : “Ναι…ποιος είναι;”

Ε: “Σε παίρνω εκ μέρους του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης. Τον ξέρεις;”

Α.Ι: “Ναι τον γνωρίζω”.

Ε: “Έχει δώσει σε μένα 130.000 ευρώ που ήταν στην Ελβετία, για να σου τα παραδώσω. Ξέρεις τίποτα;”

Α.Ι.: “Ναι έχω μια πληροφορία. Που είσαι τώρα;”

Στην συνέχεια της συνομιλίας κλείνεται το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, κυρίως για να τα φυλάξει, πάντα σε ευρώ ώστε να μην χάσουν την αξία τους η τουλάχιστον να τα έχει προφανώς ως “καβάτζα” ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Ριχάρδος
Ριχάρδος – Έτσι “ξέπλενε” τα χρήματα το κύκλωμα

Λόγω του ότι το κύκλωμα έστελνε σε καθημερινή βάση εκατοντάδες κιλά χρυσού στην Τουρκία, αλλά και το ξέπλυμα χρήματος, οι Ελληνικές Αρχές ήδη έχουν ανοίξει επίσημο δίαυλο επικοινωνίας με τις αντίστοιχες Τουρκικές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως έχει προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες, το κύκλωμα του οποίου ηγούνταν ο Ριχάρδος, “έβγαζε” στην Τουρκί από 100 κιλά έως μισό τόνο χρυσού την ημέρα. Οι πλάκες χρυσού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκποιούνταν άμεσα στην εγχώρια αγορά και ρευστοποιούνταν.

Στην συνέχεια αυτά τα χρήματα, μέσω χρηματιστηριακών διενεργειών, μετατρέπονταν σε Κινεζικό νόμισμα “Γιουάν” και χορηγούνταν μέσω εταιρικών εμβασμάτων σε Κινέζο επιχειρηματία, που διατηρεί εμπορία εξαγωγής ειδών ρουχισμού στην χονδρική.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Ih7q9Maq960

https://www.youtube.com/watch?v=y0ize7uUkmg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...