Βαλκάνια

Η Αλβανία μετατρέπεται σε «πρωτεύουσα» αμερικανικών βάσεων - «Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν πλήρως τα Βαλκάνια» - Σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας

Η Αλβανία μετατρέπεται σε μια γιγαντιαία στρατιωτική βάση των ΗΠΑ με την επιτευχθείσα συμφωνία των δύο πλευρών, φέρνοντας τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής στο θέμα αυτό σε δεύτερη μοίρα.  

Ηνωμένες Πολιτείες και Αλβανία φέρονται να κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για την δημιουργία τριών στρατιωτικών βάσεων στην χώρα, οι οποίες αναμένεται να κατασκευαστούν το προσεχές έτος, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού του Κοσσυφοπεδίου, Φατόν Κούρτι δήλωσε ότι μετά από αυτή η συμφωνία αναμένεται ότι οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν στην Αλβανία τουλάχιστον 120 στρατιωτικά αεροσκάφη όλων των τύπων, εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων καθώς και πυραυλικά συστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής στην Αλβανία έχουν σταθμεύσει τουλάχιστον 33 αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Αλβανία θα μετατραπεί στην πρωτεύουσα των αμερικανικών βάσεων και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στην επικείμενη πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία.

Τονίζουμε ότι εφόσον ευοδωθεί το σχέδιο, σε συνδυασμό με την αμερικανική στρατιωτική βάση Bonsteel στο Κοσσυφοπέδιο, οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην προοπτική ελέγχου όλων των Βαλκανίων στην διαμάχη τους με την Ρωσία.

Στο άρθρο μας (Άσχημη εξέλιξη: 3 βάσεις των ΗΠΑ σε Αλβανία με τρομερή ισχύ πυρός – Εμπρηστικές δηλώσεις για Ρωσία και Ελλάδα, είχαμε προαναγγείλει αυτήν την εξέλιξη αναφέροντας ότι έχουμε επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, καθώς μετά την βάση BONDSTEEL στο Κοσσυφοπέδιο τώρα οι Αμερικανοί κινούνται προς την μετατροπή της Αλβανίας σε ένα τεράστιο φρούριο συζητώντας για την δημιουργία τριών μεγάλων βάσεων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προσέφερε περισσότερο «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ (από άλλες χώρες) και με μια κίνηση ματ δέχθηκε την παραχώρηση ολόκληρου του αλβανικού εδάφους, για την δημιουργία αμερικανικών βάσεων με χιλιάδες στρατιώτες και οπλικά συστήματα.

Το σχέδιο αυτό όμως ακυρώνει τα σχέδια Ερντογάν για την δημιουργία τουρκικών βάσεων στην χώρα με τα πλάνα να περιλαμβάνουν αεροδρόμια και λιμάνια που τώρα θα χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Ρωσία και Ελλάδα όμως αποτελούν απειλή για την Αλβανία σύμφωνα με την Αλβανίδα ΥΠ.ΑΜ. Αυτό όμως οσον αφορά την Ελλάδα δεν το δέχονται από την πλευρά τους οι ΗΠΑ με τίποτα.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για υπόγεια παρέμβαση τους στο θέμα της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη Κ.Κατσίφα, προς την αλβανική κυβέρνηση και τον Ράμα να ρίξει τους τόνους.

Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν καμία διένεξη Ελλάδος και Αλβανίας σε μια τόσο κρίσιμη περιοχή, την στιγμή που το σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στα Βαλκάνια όμως υπάρχουν πολλές άλλες εστίες που δύναται να πυροδοτήσουν ένταση, όπως το Πρέσεβο στην Σερβία, η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας, το Σαντζάκ κά.

Επίσης στην ΠΓΔΜ οι Αλβανοί κινούνται μεθοδικά για την διχοτόμηση της χώρας και την μελλοντική δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Μιας "Μεγάλης Αλβανίας", η δημιουργία της οποίας θα πυροδοτήσει τρομερά μεγάλη σύγκρουση στην περιοχή μας, ενώ έχει σαφώς τις ευλογίες της δύσης.

Το σχέδιο όμως αυτό η Μόσχα δεν πρόκειται να αφήσει να υλοποιηθεί διότι μετά οι Αμερικανοί θα την περικυκλώσουν από παντού μη έχοντας άλλο εμπόδιο μπροστά τους, σύμφωνα πάντα με Ρώσους ειδικούς.

Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια επισημαίνονται εδώ και μεγάλο διάστημα από πολλές πλευρές και προμηνύουν άσχημα γεγονότα στα βόρεια σύνορα μας τα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...