Κόσμος

Ειρωνεία Σαλβίνι για την Κομισιόν: Eφθασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Περιμένω κι ένα απ’ τον Άι Βασίλη


Με ειρωνεία αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι στην απόφαση της Κομισιόν να απορρίψει και πάλι το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης και να ξεκινήσει τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες ο λαϊκιστής επικεφαλής της Λέγκα σχολίασε: «Έφτασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Εντάξει, περιμένω κι ένα από τον Άι Βασίλη».

«Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών», πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι δήλωσε έτοιμος να αναμετρηθεί «με τον Γιούνκερ, τον Μοσκοβισί ή όποιον άλλον» για το θέμα του προϋπολογισμού, που όπως επέμεινε θα φέρει την Ιταλία σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε να μπορέσει να μειώσει το βουνό του χρέους της.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά 300 δισ ευρώ βάσει προϋπολογισμών που ορισμένοι χειροκροτούσαν. Όταν δεν δεν υπάρχει ανάπτυξη το χρέος αυξάνεται, όταν υπάρχει, μειώνεται», είπε.

Και μέσω Twitter πάντα κάλεσε την Ευρώπη να δείξει «σεβασμό στον Ιταλικό λαό» «από τη στιγμή που πληρώνουμε τουλάχιστον πέντε δισ. ευρώ περισσότερα από όσα μας επιστρέφονται. Δικαιώματα στην εργασία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, λιγότεροι φόροι και περισσότερη ασφάλεια: πάμε μπροστά!»

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1065211754655956992?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε σαφώς χαμηλότερους τόνους ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απάντησε στην Κομισιόν ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης είναι βέβαιη για την αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού της». Κι εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το ερχόμενο Σάββατο στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ