Αθλητισμός

«Βόμβα» στο Champions League: Ζητούν αποβολή της Σίτι και της Παρί

«Βόμβες» από τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χαβιέρ Τεμπάς, απέναντι στους δυο… νεόπλουτους του Champions League.

Πρόσφατα οι αποκαλύψεις των «Football Leaks» ήρθαν να… ταράξουν τα νερά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα όσα έχουν καταγραφεί για τις παραβιάσεις του Financial Fair Play από τις Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και φαίνεται πως στα άλλα μεγάλα κλαμπ και στις άλλες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, έχουν αρχίσει να μην βλέπουν με… καλό μάτι τα χρήματα που σπαταλάνε αφειδώς οι Άραβες κροίσοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα δυο κλαμπ.

Ενδεικτικές για αυτή τη θέση, είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χαβιέρ Τεμπάς. Μεταξύ άλλων ο Ισπανός υποστήριξε πως οι δυο σύλλογοι… γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την UEFA και απαίτησε ουσιαστικά την αποβολή τους από το Champions League.

«Είχα υποστηρίξει πριν από δύο χρόνια πως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι έκλεβαν, οπότε για μένα δεν υπήρχε η παραμικρή έκπληξη. Είναι πολύ σημαντικό η UEFA να κάνει κάτι πραγματικά. Αυτό που έχει συμβεί, έχει φέρει ανισορροπία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στη δομή του παιχνιδιού», είπε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτές τις ομάδες. Αν τις υποχρεώσουν να κάτσουν για ένα χρόνο εκτός Champions League, θα έστελνε ένα μήνυμα πως πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά αυτούς τους κανόνες. Δεν έχει να κάνει με την τιμωρία της Παρί Σεν Ζερμέν συγκεκριμένα αλλά με την εφαρμογή των νόμων που περιμένουμε από όλους να ακολουθήσουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...