Αθλητισμός

Αυτοί να βγουν μπροστά - Δε δικαίωσαν τον Άγγελο - Ποιος φταίει για το κάζο - Μονόδρομος η...

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Nations League με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Μπορεί το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής να ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, ωστόσο σίγουρα μια εντός έδρας ήττα από την αδύναμη Εσθονία δεν είναι ό, τι καλύτερο για την Εθνική μας.

Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μη μένει ευχαριστημένος, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες, που δεν τον δικαίωσαν.

Είναι λογικό η Ελλάδα να παρουσιάζεται ασύνδετη με τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα, δεν είναι όμως θεμιτό να μην μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι της και να δημιουργεί ελάχιστες φάσεις κόντρα σε μια ομάδα, που είχε να επιδείξει μόνο πάθος και τίποτα άλλο.

Με εξαίρεση μια ατομική ενέργεια του Μπακασέτα, ένα δοκάρι από φάουλ του Φορτούνη και ένα «ψαλιδάκι» του Καρέλη, η Εθνική μας δεν έκανε άλλες ευκαιρίες. Οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν ούτε καν να… πολιορκήσουν και να ασκήσουν πίεση σε έναν αντίπαλο, που έπαιζε κλεισμένος στα μετόπισθεν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η κατάληψη της 3ης θέσης σε όμιλο πίσω από τις… υπερδυνάμεις, Φινλανδία και Ουγγαρία, συνιστά τεράστια αποτυχία. Θα είναι άδικο ο Άγγελος Αναστασιάδης να χρεωθεί το «κάζο», αφού κλήθηκε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα του Μίχαελ Σκίμπε.

Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος καλείται να σηκώσει μανίκια και να βρει τον τρόπο να παρουσιάζει μια Εθνική αντίστοιχη της ποιότητας των παικτών που διαθέτει, εντελώς διαφορετική από το συνονθύλευμα που είδαμε στο Nations League. Η «γαλανόλευκη» πρέπει να βρει τη χαμένη της ταυτότητα, η νέα φρουρά απαιτείται να μπει στο κλίμα της Εθνικής και η ανανέωση θεωρείται μονόδρομος, αφού δεν μπορούν μόνο οι «παλιοσειρές» να οδηγούν την ομάδα.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...