Ρωσία

Αποκαλύψεις από τον Β. Πούτιν: Η πρόκληση στο Κερτς ήταν προσχεδιασμένη

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι ρώσοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του περιστατικού εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας.

Την πεποίθηση ότι το περιστατικό στο Κερτς αποτελεί την ανειλικρινή προσπάθεια του Κιέβου να ανεβάσει την ένταση προκειμένου να πιεστούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έχει την ανάγκη δημιουργίας εμποδίων στους αντιπάλους του λόγω της χαμηλής του δημοτικότητας.

Αναφερόμενος στο «θερμό επεισόδιο» που έγινε την περασμένη Κυριακή, όταν η Ρωσία κατέσχεσε τρία ουκρανικά πλοία για είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό Κερτς, στα ανατολικά της Κριμαίας, σημείωσε ότι «υπάρχουν σημάδια ότι η πρόκληση ήταν προσχεδιασμένη» και ότι «ήταν το πρόσχημα ώστε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία».

Ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι στους Ουκρανούς ναύτες προσφέρθηκαν υπηρεσίες ναυτικής πλοήγησης, μετά που παραβίασαν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, ωστόσο, εκείνοι δεν απάντησαν.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι ρώσοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του περιστατικού εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας.

Επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι ο στρατιωτικός νόμος στην Ουρκανία δεν εφαρμόστηκε μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ούτε στη σύγκρουση του Ντονμπάς, αλλά σε αυτό το μικρό περιστατικό.

Πάντως, ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι «οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα παραμείνουν αδελφοποιημένοι».

Επίσης εκτίμησε ότι «κάποια μέρα ο ουκρανικός λαός θα αξιολογήσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές, όπως έκανε στο παρελθόν και ο λαός της Γεωργίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ