Βόρεια Ήπειρος

Ανησυχία και ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ. γύρω από τα γεγονότα της στυγερής δολοφονίας του Κ. Κατσίφα

Πέρασαν δέκα πέντε ολόκληρες ημέρες από τη στυγερή και εν ψυχρώ δολοφονία την 28η Οκτωβρίου από τους Αλβανούς αστυνομικούς του 35χρονου ομογενούς Κων/νου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου στην Αλβανία, και, επιτέλους προ δύο ημερών παραδόθηκε στην οικογένεια από τις αλβανικές αρχές η σωρός του και την Πέμπτη έγινε στο χωριό του η πάνδημη κηδεία.

Ασφαλώς, η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση παράδοσης της σωρού του νεκρού, από τη μία πλευρά δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για περίεργες και ύποπτες μεθοδεύσεις για την Αλβανική Δικαιοσύνη και από την άλλη σαφέστατα συνιστά ασέβεια προς το νεκρό και τη χαροκαμένη οικογένειά του και βεβαίως και για όλη την εκεί εθνική μας ομογένεια. Ως προς το μέγιστο αυτό θέμα, σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται και για την Ελληνική Κυβέρνηση ως προς τον τρόπο που αντέδρασε για την απαράδεκτη αυτή στάση και συμπεριφορά της αλβανικής πλευράς.

Σήμερα, όμως, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση ν΄ ασχοληθώ με ένα άλλο τεράστιο θέμα ηθικής τάξεως για την ελληνική πλευρά και ειδικότερα για την Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, μόλις έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία του Κων/νου Κατσίφα, κυκλοφόρησε και ανακοινώθηκε στις ελληνικές τηλεοράσεις και τα άλλα Μ.Μ.Ε., ότι ο Κων/νος Κατσίφας είχε εμπλακεί προ ετών, εδώ στη χώρα μας, σε υπόθεση ναρκωτικών και ειδικότερα, ότι είχε σχέση με την κατοχή μιας ποσότητας μισού κιλού ινδικής κάνναβης. Αργότερα έγινε γνωστό, ότι η εμπλοκή αυτή του Κων/νου ήταν παντελώς άδικη και αθωώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τα αμείλικτα, όμως, ερωτήματα που δημιουργούνται για την Ελληνική Αστυνομία είναι τα εξής:

1. Ποιος έκανε αυτή την ανεξήγητη ανακοίνωση για τον Κων/νο Κατσίφα, και τι σχέση έχει η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της.

2. Αφού δόθηκε και ανακοινώθηκε αυτή η πληροφορία, γιατί από την πρώτη στιγμή δεν διευκρινίστηκε, ότι υπήρξε αθωωτική απόφαση και ότι η εμπλοκή του ήταν άδικη. Το ορθότερο βέβαια ερώτημα είναι, αφού υπήρχε αθωωτική απόφαση, τι λόγο είχε η αναφορά στην άδικη εμπλοκή;

3. Η ψευδής και άδικη αυτή αναφορά και μάλιστα με ακατανόητη σπουδή, ασφαλώς συνιστά προσβολή και συκοφαντική δυσφήμιση της μνήμης του νεκρού (άρθρ. 365 Π.Κ.).

4. Επίσης, συνιστά η ενέργεια αυτή σαφέστατη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του νεκρού και τις οικογένειές του.

5. Τέλος, στην ελληνική κοινή γνώμη επικρατεί έντονα η άποψη, ότι η πληροφορία αυτή, αν όχι ανακοίνωση, δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Εάν αυτό είναι αληθές, εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί έγινε αυτό και επίσης θα πρέπει να γίνει γνωστό, εάν από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καταλογίστηκαν ευθύνες σε όσους προέβησαν στην απαράδεκτη και αξιόποινη αυτή ενέργεια.

Τώρα, που επιτέλους έγινε η κηδεία του νεκρού ομογενούς μας, τώρα που είναι η ώρα των ψύχραιμων προβληματισμών και της ανάληψης ευθυνών, η οικογένεια του τραγικού θύματος, όλη η εθνική μειονότητα μας στη Βόρειο Ήπειρο και όλος ο Ελληνισμός, αξιώνουν να ενημερωθούν, εάν πράγματι η άδικη αυτή πληροφορία περί δήθεν ναρκωτικών δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, και εάν ναι, κατά ποιο τρόπο αντιμετωπίστηκε το θέμα αυτό και εάν καταλογίστηκαν οι δέουσες κυρώσεις.

Το αίτημα αυτό δεν είναι μόνο της οικογένειας Κατσίφα και της ομογένειας, αλλά είναι και όλου του Ελληνισμού. Ο στυγερός θάνατος του Κων/νου Κατσίφα είναι ένα εθνικό θέμα και στα θέματα αυτά το ίδιο το ελληνικό κράτος και η εκάστοτε ηγεσία του έχει υποχρέωση να δρα άμεσα και ιδίως να σέβεται τους πολίτες του και πολύ περισσότερο τους εν ψυχρώ εκτελούμενους από αστυνομικούς άλλης χώρας, διότι ο Κων/νος Κατσίφας ήταν, όχι μόνο ένας ομογενής Βορειοηπειρώτης, αλλά και ένας φλογερός πολίτης και πατριώτης, που θυσιάστηκε για τις αρχές του και την εθνική του ευαισθησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...