Ένοπλες Συρράξεις

Το Ισραήλ διαμελίζει την Τουρκία: Έρχεται το Μεγάλο Κουρδιστάν - Ισραηλινοί εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές στο Κιρκούκ - Οργή στην Άγκυρα

ΗΠΑ και Ισραήλ διχοτομούν σιγά-σιγά την Τουρκία. Στόχος το Μεγάλο Κουρδιστάν, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στη σημερινή Τουρκία. Είναι γνωστό πως οι δύο μεγάλες δυνάμεις επιθυμούν τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους για πολλούς λόγους.

Σήμερα ο τουρκικός τύπος ανέφερε ότι το Ισραήλ χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες της οργάνωσης του ΡΚΚ και εκπαιδεύει Κούρδους μαχητές στο Kirkuk του Ιράκ.

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), αυξάνει ταχέως την παρουσία του στην αρχαία πόλη του Κιρκούκ με την υποστήριξη του Ισραήλ, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ διαπίστωσαν ότι η  οργάνωση έχει δεκάδες "γραφεία συνδέσμων" στην περιοχή Kirkuk, με έξι από αυτά να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Αυτά τα γραφεία του PKK χρηματοδοτούνται από ισραηλινές εταιρείες με το όνομα Alman, λένε τοπικές πηγές.

Οι Κούρδοι με την σειρά τους εξασφαλίζουν την "ασφάλεια" τους μέσω αυτής της εταιρείας, η οποία τους παρέχει μια συνεχή ροή στρατιωτικών και μη πληροφοριών.

Καθώς το PKK αναζητά εναλλακτικές τοποθεσίες συγκέντρωσης των δυνάμεων του εκτός από την οροσειρά Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, η ηγεσία της οργάνωσης αποφάσισε και δημιούργησε στρατιωτικές βάσεις στο νότο του Kirkuk, και στις περιοχές Sinjar και Makhmur.

Το άσχημο για τους Τούρκους είναι ότι Ισραηλινοί αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν τους αντάρτες του ΡΚΚ.

Στα στρατόπεδα των Κούρδων  γύρω από το Kirkuk, ισραηλινοί αξιωματικοί εκπαιδεύουν εντατικά της μαχητές του PKK στην χρήση αυτοσχέδιων βομβών, αυτομάτων όπλων όλων των τύπων και σε επιχειρήσεις σαμποτάζ.

Το Ισραήλ παρέχει τεχνική υποστήριξη στην κουρδική οργάνωση, η οποία έχει διαμορφώσει μια νέα στρατηγική, αυτή των επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε τουρκικό έδαφος.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές αναμένονται πλέον επιθέσεις στην Τουρκία από κουρδικά μη επανδρωμένα αεροχήματα που θα μεταφέρουν  εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι φόβοι πλέον στις ΤΕΔ αυξάνονται, καθώς περιμένουν μαζικές επιθέσεις από Κουρδικά μη επανδρωμένα οχήματα και στην περιοχή του φράγματος στην Μαρντίν της επαρχίας Σιρνάκ, η οποία συνορεύει με βάση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Τα drone με την μεταφορά ΤΝΤ θα έχουν πιθανό στόχο την δημιουργία ρηγμάτων σε στοχευμένα σημεία επί των κατασκευών, με σκοπό την κατάρρευση μέρους του έργου και την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στην περιοχή.

Αφορά κυρίως την κατασκευή του φράγματος του Ιλισού, όπως ανέφερε τουρκική πηγή.

Το φράγμα του Ιλισού (Ilisu Dam) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα στην Τουρκία και εκεί οι αρχές έχουν ανθρώπους σε 24ωρη βάρδια για λόγους ασφαλείας.

Μιλώντας τώρα αποκλειστικά στο Yeni Şafak , ο Τουρκμένος αξιωματούχος του Ιρακινού Μετώπου του Τουρκμενιστάν (ITF) Mehmet Seman αξιολόγησε την κατάσταση, λέγοντας: «Χάρη στο Ισραήλ, η τρομοκρατική ομάδα του PKK κινείται στην περιοχή. Οι Σιωνιστές από την άλλη πλευρά παρουσιάζονται στους ντόπιους ως «ιρακινοί επιχειρηματίες» και  αγοράζουν τα πιο εύφορα εδάφη.

Επίσης παράνομα έργα πραγματοποιούνται σε αρχαία αντικείμενα και κάστρα. Μετά από «δραστηριότητες σκοπιμότητας» και αναγνωρίσεις, εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ με τη βοήθεια τρομοκρατών του ΡΚΚ ».

Αναφέρεται επίσης και το γεγονός ότι δεκάδες χριστιανικές εκκλησίες ανοίγουν διαδοχικά στην περιοχή, ενώ Τουρκμένος αξιωματούχος τόνισε: «Οι μουσουλμάνοι εκχριστιανίζονται ταχύτατα . Οι ντόπιοι αποκτούν βίζα για την Ευρώπη. Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά αποστέλλονται στην Ευρώπη».

Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ εξηγούν ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζουν εδώ και μεγάλο διάστημα την μετατροπή των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, παρουσία και Κούρδων της Τουρκίας, σε τακτικές δυνάμεις, λόγω του ότι όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα, στόχος και σκοπός είναι η δημιουργία του Μ. Κουρδιστάν.

Τώρα εκτός από τα μεγάλα φορτία όπλων που αποστέλλονται στους Κούρδους, τους παρέχεται και εξειδικευμένη στρατιωτική βοήθεια από εταιρείες «βιτρίνες» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Κύρια αποστολή των Κούρδων μαζί με τις συριακές δυνάμεις μελλοντικά, είναι η εκδίωξη των Τούρκων από την Β.Συρία πάση θυσία και η συνέχιση του ανταρτοπόλεμου σε Νότια, ΒΑ Τουρκία, στον Πόντο και στα σύνορα με την Αρμενία. Έτσι αργότερα σε συνεργασία με τους Κούρδους του Ιράκ  θα ανακηρυχθεί το κράτος του Κουρδιστάν.

Σε άρθρο μας  αναφέραμε ότι όταν think tank σαν το American Enterprise Institute (καθορίζει την πολιτική των ΗΠΑ) θεωρεί την Τουρκία τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, τότε ο κόσμος «αναποδογύρισε” και έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις.

Αυτή ακριβώς η μεταβολή «αλλάζει” άρδην και την πολιτική των ΗΠΑ ως προς την Τουρκία, την οποία οδηγούν σε διαμελισμό λόγω Κουρδιστάν και κοιτασμάτων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...