Εσωτερική Ασφάλεια

Ποιος είναι ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς που συνελήφθη;

Ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς του Ιωάννη και της Ρούπη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο με επιχειρηματικό «δαιμόνιο» και πολύ φιλόδοξο.

Το επιχειρηματικό του ένστικτο, άλλωστε, ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να γίνει ο «βασιλιάς του χρυσού» στη χώρα μας και στο να πιάσει τον… παλμό της οικονομικής κρίσης, ανοίγοντας το ένα μετά το άλλο ενεχυροδανειστήρια με το όνομά του σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο Ριχάρδος «έπιασε» την αγωνία του Έλληνα για επιβίωση μέσα στην κρίση κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο προς το όφελός του τον αγώνα που δίνουν κάθε ημέρα χιλιάδες Έλληνες, τάζοντάς τους καλές τιμές στα χρυσά κοσμήματα που θα πήγαιναν στα ενεχυροδανειστήριά του.

Στη χώρα μας έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του με τον ίδιο ως παρουσιαστή να υπόσχεται πως στα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού. Οι καταγγελίες για αυτόν και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, μάλιστα, είχαν φτάσει έως το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε μία από αυτές αναφερόταν ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόν ληστειών και κλοπών κι ότι στις επιχειρήσεις του έλιωναν τα κοσμήματα και στη συνέχεια τα έκαναν πλάκες χρυσού και τα έστελναν στη Γερμανία. Υπήρχαν δε, καταγγελίες που ανέφεραν ότι ο Δημήτρης-Μυλωνάς Ριχάρδος ζούσε πλουσιοπάροχα και είχε συνοδεία ασφαλείας σε κάθε του μετακίνηση. Ωστόσο, έρευνες που έγιναν στη βίλα του δεν απέδωσαν κάτι το αξιόλογο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει εμπλακεί σε διαμάχη με οικοπεδούχους σε περιοχή της ανατολικής Αττικής, με τους αντιδίκους να υποστηρίζουν ότι αγόρασε οικόπεδα χωρίς να αποπληρώσει πλήρως το ποσό που είχαν προσυμφωνήσει, ενώ το όνομά του είχε «ακουστεί» και σε υπόθεση ναρκωτικών, χωρίς -εντούτοις- η έρευνα να δείξει κάτι σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ