Οπλικά συστήματα

Οργή στο Κρεμλίνο για την Άγκυρα: Τουρκικά UAV θα «πέφτουν σαν τις μύγες» στην Α.Ουκρανία - Έρχεται ουκρανικό αντιαρματικό στις ΤΕΔ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας

Αλλάζουν τα δεδομένα πιθανόν μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας με αφορμή την Συρία, την Κριμαία αλλά και τελευταία την παράδοση τουρκικών εξοπλισμένων UAV στην Ουκρανία,  τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονέντσκ.

Μετά λοιπόν τον τελεσίγραφο που έστειλε ο Ρ.Τ. Ερντογάν στον Β.Πούτιν, απαιτώντας την απελευθέρωση των Τατάρων της Κριμαίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας Π.Ποροσένκο 3 - 4 Νοεμβρίου σε Φανάρι και Άγκυρα υπογράφηκε συμφωνία για την αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων Bayraktar TB2.

Αυτό αναφέρεται από την ουκρανική ιστοσελίδα του ΥΠΑΜ σχετικά με τις πηγές της στο τμήμα άμυνας.

Εν μέσω πολεμικών εντάσεων στο Ντονέτσκ είναι αναμενόμενο να δούμε την κατάρριψη των τουρκικών Bayraktar ΤΒ2 από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Stepan Poltorak, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Oleg Hladkovskyy και ο επικεφαλής της Ukroboronprom Pavel Bukin, καθώς και το γνωστό πλήθος Τούρκων αξιωματούχων της αμυντικής βιομηχανίας.

Οι διαπραγματεύσεις για την αγορά αυτών των UAV διήρκεσαν περίπου δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας επισκέφθηκαν την Τουρκία και είδαν από κοντά τα διάφορα στάδια των δοκιμών των UAV Bayraktar TB2.

Αποφασίστηκε δε η δυνατότητα παραγωγής των drones Bayraktar TB2 στις εγκαταστάσεις της ουκρανικής εταιρείας SE «Αντόνοφ», η οποία αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας «Ukroboronprom»

Bayraktar TB2 Προδιαγραφές:

Μήκος της συσκευής: 6,5 μέτρα

Άνοιγμα  πτέρυγας: 12 μέτρα

Εύρος δράσης: 150 χλμ

Μέγιστο βάρος απογείωσης: 560 kg

Μέγιστο βάρος ωφέλιμου φορτίου: 50 kg

Μέγιστη ταχύτητα πτήσης: 222 km / h

Ταχύτητα διαδρομής: 130 km / h

Πρακτική οροφή πτήσης: 6750 μέτρα

Τα τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα μπορούν να μεταφέρουν ελεγχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και βόμβες.

Από το 2015 υπήρχαν ειδικές δοκιμές και επίσημες πληροφορίες σχετικά με την επιτυχή χρήση τους στην μάχη εναντίον των Κούρδων, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα τους.

Η συμφωνία αυτή όμως αυτή δεν είναι η μόνη μεταξύ των δύο χωρών, ενώ με το θέμα ασχολείται  στενά η ρωσική GRU.

Σύμφωνα με το άρθρο μας (Εξοπλιστικός “Αττίλας”: Το πρόγραμμα “εφιάλτης” της Τουρκίας – Κίνδυνος-“θάνατος” το βαλλιστικό οπλοστάσιο – Δείτε βίντεο και εικόνες), είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με ρωσικό άρθρο σε ουκρανικό πεδίο δοκιμών πραγματοποιούνται εδώ και έξι με οχτώ μήνες μυστικές δοκιμές του ουκρανικού τροχοφόρου καταστροφέα αρμάτων SKTR «Skif”, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενταχθεί δοκιμαστικά σε τουρκική μονάδας μάχης στις επιχειρήσεις πιθανόν στην Β. Συρία για δοκιμές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα armyrecognition.com στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή Chernihiv στην Ουκρανία δοκιμάστηκε από κοινού (ουκρανικό γραφείο σχεδιασμού «Λουτς» και την τουρκική εταιρεία Aselsan, το τροχοφόρο όχημα μάχης με αντιαρματικό πυργίσκο, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε ακόμα.

Οι δοκιμές μάλιστα πραγματοποιούνται εδώ και μήνες κάτω από άκρα μυστικότητα με εντολή της τουρκικής πλευράς.

https://youtu.be/9kENFZFpwvY?t=1

Μέσω βίντεο από διάφορες οπτικές γωνίες βλέπουμε την εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου κατά συγκεκριμένου στόχου, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών όλα τα βλήματα φέρονται να έπληξαν επιτυχώς τους στόχους, και οι Τούρκοι ειδικοί ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Το τροχοφόρο αντιαρματικό όχημα αντίστοιχο του ρωσικού ερπυστριοφόρου BMR-T εκτοξεύει  βλήματα  130 και 152 mm με εξαιρετικά εκρηκτική γόμωση (RC-2μ, RC-2 M-ΟΒ) στις κεφαλές.

Η βασική έκδοση του οχήματος αποτελείται από ένα πύργο που συμπεριλαμβάνει τρεις εκτοξευτήρες πυραύλων, μια συσκευή στόχευσης, τηλεχειριστήριο και ένα πολυβόλο.

Το όχημα είναι μια εξαγωγικής μορφής τροποποίηση του αντι-αρματικού συγκροτήματος «Stugna-P”, που αναπτύχθηκε για τον ουκρανικό στρατό.

Αυτό αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις προσπάθειες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ενδυναμώσουν την αντιαρματική τους άμυνα κατά των ελληνικών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών στον Έβρο.

Έτσι λοιπόν οι «φίλοι» μας οι Ουκρανοί, όπως όλα δείχνουν, προμηθεύουν με την σειρά τους τους Τούρκους όσα δεν τους δίνουν οι Ρώσοι, αποσπώντας από όλους στην κυριολεξία ότι αυτοί πάντα επιθυμούν, για να δημιουργήσουν την νέα οθωμανική τους αυτοκρατορία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ