Κόσμος

Εξοπλιστικός “Αττίλας”: Το πρόγραμμα “εφιάλτης” της Τουρκίας - Κίνδυνος-“θάνατος” το βαλλιστικό οπλοστάσιο - Δείτε βίντεο και εικόνες

Εξοπλίζονται « μέχρι τα δόντια» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις Τούρκοι ενόψει των μεγάλων ανακατατάξεων στην ΝΑ.Μεσόγειο , την κόντρα με την Ελλάδα και του θέματος των υδρογονανθράκων στην  ΑΟΖ της Κύπρου. 

Αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια ο τουρκικός στρατός έχει φυσικά την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία κινείται με μεγάλη «ταχύτητα»  επί 20ετία ,  την ώρα που στην Ελλάδα που ξεπουλάμε πολεμικές βιομηχανίες ολκής με μεγάλη και μακραίωνη  παράδοση, ενώ όλες μας οι παραγγελίες γίνονται στο εξωτερικό αποκλειστικά.

Οι τεχνολογικές δυνατότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μέσω ενός μακρόπνοου σχεδίου , δίνουν  προτεραιότητα στα προϊόντα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με σκοπό να καλυφθεί μελλοντικά το 80% της εγχώριων απαιτήσεων των ενόπλων δυνάμεων ώστε να καταστεί η χώρα αυτάρκης στον τομέα αυτόν .

Το τουρκικό υφυπουργείο Άμυνας (SSM), το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και την κατασκευή  όπλων και εξοπλισμού που χρειάζονται στον τουρκικό στρατό , ακολουθεί εδώ και καιρό  ένα πρόγραμμα εντατικής παράδοσης .

Με νέα αμυντικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στον νέο επικαιροποιημένο κατάλογο, φέρονται να βελτιώθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες των τουρκικών δυνάμεων με την χρήση νέου εξοπλισμού που έχει εισαχθεί ενάντια στους ισχύοντες περιορισμούς. Ορισμένα προϊόντα  αναπτύχθηκαν και παράχθηκαν εξολοκλήρου από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Τα νέα όπλα, και εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά από τις ένοπλες δυνάμεις  στην εσωτερική ασφάλεια και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις στην Συρία.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ρωσικό άρθρο σε ουκρανικό  πεδίο  δοκιμών έγινε μυστική δοκιμή του ουκρανικού  τροχοφόρου καταστροφέα αρμάτων SKTR "Skif", το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εντάχθηκε ήδη σε τουρκική μονάδας μάχης.

https://youtu.be/9kENFZFpwvY

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα armyrecognition.com στο στρατιωτικό  πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή Chernihiv στην Ουκρανία δοκιμάστηκε από  κοινού ( ουκρανικό γραφείο σχεδιασμού  «Λουτς» και την τουρκική εταιρεία Aselsan, το  τροχοφόρο όχημα  μάχης με αντιαρματικό πυργίσκο , του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε  ακόμα.

Οι δοκιμές μάλιστα πραγματοποιούνται εδώ και έξι μήνες κάτω από άκρα μυστικότητα με εντολή της τουρκικής πλευράς.

Μέσω  βίντεο από διάφορες οπτικές γωνίες βλέπουμε  την εκτόξευση αντιαρματικού  πυραύλου κατά  συγκεκριμένου στόχου, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών όλα τα βλήματα φέρονται να έπληξαν επιτυχώς τους στόχους, και οι Τούρκοι  ειδικοί ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Το τροχοφόρο αντιαρματικό όχημα αντίστοιχο του ρωσικού ερπυστριοφόρου BMR-T εκτοξεύει  βλήματα  130 και 152 mm  με εξαιρετικά εκρηκτική γόμωση  (RC-2μ, RC-2 M-ΟΒ) στις κεφαλές.

Η βασική έκδοση του οχήματος  αποτελείται από ένα πύργο που συμπεριλαμβάνει τρεις εκτοξευτήρες πυραύλων , μια συσκευή στόχευσης , τηλεχειριστήριο και ένα πολυβόλο.

Το όχημα είναι μια εξαγωγικής μορφής  τροποποίηση του αντι-αρματικού  συγκροτήματος "Stugna-P", που αναπτύχθηκε για τον ουκρανικό στρατό.

Αυτό αποτελεί την τελευταία  εξέλιξη στις προσπάθειες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ενδυναμώσουν την αντιαρματική τους άμυνα κατά προφανώς των ελληνικών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών.

Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα

Πέρυσι η τουρκική βιομηχανία κατασκεύασε  20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις δυνάμεις ασφαλείας. Τα εναέρια αυτά οχήματα  έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στον τομέα των πληροφοριών όσο  και στην πρόληψη τρομοκρατικών απειλών.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των UAV τύπου  Bayraktar έχουν ανέλθει στα  40 κομμάτια , μεγάλο μέρος των οποίων επανδρώνε τις δυνάμεις  ασφαλείας.

Πάνω από 600 mini -uav παραδόθηκαν στις τουρκικές  δυνάμεις ασφαλείας στο πλαίσιο του σχεδίου  HHV  τα οποία διαθέτουν πολλαπλούς ρότορες.

Στρατιωτικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ

Πέρυσι εννέα επιθετικά  ελικόπτερα T129 διατέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας. Το ελικόπτερο T129 Atak  αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις τουρκικές ανάγκες  και δυνατότητες προκειμένου να εφοδιαστεί η τουρκική αεροπορία στρατού.

Τα ελικόπτερα που παραδόθηκαν  βοηθούν τα μέγιστα  στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού έχοντας υψηλή ικανότητα ελιγμών και επιδόσεων υπό συνθήκες νυκτός και ημέρας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Κράνος Hunter Από την ASELPOD για ελικόπτερα ΑΤΑΚ

Περίπου 4 πρωτότυπες κάσκες  Ολοκληρωμένου Συστήματος   Ελέγχου με την ονομασία Hunter Kaska, έχουν παραχθεί  για τους πιλότους  στο ελικόπτερο ΑΤΑΚ.

Η ειδική κάσκα αναπτύχθηκε με στόχο τη βελτίωση των  δυνατοτήτων των πιλότων των ελικοπτέρων, για ζητήματα όπως η νυχτερινή όραση, η προβολή βίντεο, η απεικόνιση ακριβών χαρακτηριστικών εντοπισμού του στόχου κά .

Η κάσκα διαθέτει οθόνη η οποία  παρουσιάζει στον πιλότο  πληροφορίες πτήσης , συμβολισμούς οπλικών συστημάτων ,  σύστημα ανίχνευσης στόχων (FLIR) ενώ  διαθέτει σύστημα  νυχτερινής όρασης, με σκοπό να διευκολυνθεί ο πιλότος στην αποστολή του .

Με την κάσκα αυτή θα εξοπλιστούν και οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας .

Κατασκευάστηκαν επίσης πέντε ελικόπτερα γενικής χρήσης Sikorsky S-70 και παραδόθηκαν  στην  Διοίκηση της στρατο-Χωροφυλακής.

Τα ελικόπτερα Sikorsky χρησιμοποιούνται  από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για πολλούς σκοπούς. Αναμένεται η υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής στην Τουρκία 101 ελικοπτέρων αυτού του τύπου αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες της τουρκικής αεροπορίας στρατού.

Πολεμικά μαχητικά αεροσκάφη

Ακόμα δύο μεταφορικά αεροσκάφη A400M παραδόθηκαν επίσης στην Διοίκηση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αυξάνοντας τον αριθμό σε έξι .

Το  A400M έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 140 τόνων, και μπορεί να μεταφέρει 116 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, και 66 οχήματα .

Το A400M χρησιμοποιείται σε πολλαπλές αποστολές  όπως , μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, μονάδων , ηλεκτρονική παρακολούθηση και ανεφοδιασμό στον αέρα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου  Erciyes, δύο μεταφορικά αεροσκάφη C130 υποβλήθηκαν σε εκσυγχρονισμό ραδιο-ηλεκτρονικών συστημάτων για αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου , καθώς και συλλογής πληροφοριών τύπου SIGINT, και τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα στην Διοίκηση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα ελικόπτερα  UH-60 Blackhawk υποβλήθηκαν σε εκσυγχρονισμό με την τοποθέτηση 3 συστημάτων ψηφιακών χαρτών.

Τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα και άρματα μάχης

Περισσότερα από 650 τεθωρακισμένα οχήματα COBRA  παραδόθηκαν  στις ένοπλες δυνάμεις και στις δυνάμεις ασφαλείας.

Πέρυσι περισσότερα από 200 τροχοφόρα οχήματα Cobra II, και περισσότερα από 300 τροχοφόρα θωρακισμε΄να οχήματα KIRPI , και περίπου 150 τζίπ με αυτόματο πυργίσκο με πολυβόλο ,  παραδόθηκαν σε μονάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Επιπλέον, σε  160 ειδικά διαμορφωμένα και θωρακισμένα τζιπ  KIRPI ,τοποθετήθηκε θωράκιση που επιτρέπει να  προστατεύονται από ρουκέτες RPG, κάτι βασικό στις επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος.

Το ένα τέταρτο του αριθμού των αρμάτων μάχης Μ60 Α3  εκσυγχρονίστηκε σε επίπεδο  M60T . Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τα  άρματα μάχης M60T είναι εφοδιασμέας πλέον με σύστημα  λέιζερ, σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και σύστημα  επιτήρησης.

Φορητός οπλισμός των ΤΕΔ

Πέρυσι, περισσότερα από 7000 αυτόματα τυφέκια MPT-76  παραδόθηκαν στις ένοπλες  δυνάμεις.

Οι Τούρκοι απειλούν να χτυπήσουν την Ελλάδα με τον πανίσχυρο «Bora» - «Θα γίνει ο τρόμος σας» Συστήματα βαλλιστικών πυραύλων

Εδώ το άρθρο αναφέρει ότι περισσότεροι από 250 πύραυλοι Bora 1 και kasirga (K +) ευρίσκονται ως απόθεμα στο τουρκικό στρατό.

https://twitter.com/twitter/statuses/1000997395663073280

https://youtu.be/aCwm6VX7AvI

Οι δραστηριότητες δοκιμών και αποδοχής των πυραύλων  Bora (Kaan) και βελτιωμένων εκδόσεων πυραύλων kasirga ( Guided Hurricane (K +) ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν.

Με το σχέδιο  (K +),  αυξήθηκε η εμβέλεια των Kasirga στα 120 χιλιόμετρα.

Το πυραυλικό σύστημα  εδάφους-εδάφους μεγάλης εμβέλειας, Bora , έχει μέγιστη εμβέλεια 280 χιλιομέτρων, και είναι  ικανό να εκτοξεύεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παρέχοντας  αποτελεσματική υποστήριξη σε μονάδες πεζικού και αρμάτων μάχης σε στόχους υψηλής προτεραιότητας.

Σύστημα παρεμβολών επικοινωνιών  IHASAVAR επί τροχοφόρου οχήματος

Πέρυσι, παραδόθηκαν περίπου 500 οχήματα με συστήματα παρεμβολών  επικοινωνιών Jammer στο πλαίσιο του προγράμματος İHASAVAR.

Επίσης οι  πύραυλοι  Hisar-A και Hisar-O είναι  επιχειρησιακοί αφού ολοκληρώθηκαν οι  δοκιμές τους στην περιοχή  Aksaray στο πλαίσιο του προγράμματος  Hisar. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε επιτυχώς  κάθετη βολή από το αυτόνομο σύστημα και  σύστημα εκτόξευσης πυραύλων.

Τα νέα πλοία του Ναυτικού

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε το νέο διασωστικό σκάφος υποβρυχίων TCG AKIN (A-584), που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης.

Ενώ κατασκευάστηκε και καθελκύστηκε πλοίο  σεισμικών ερευνών  (ΜΤΑ) με την ονομασία Oruç Reis  το οποίο ανήκει στη διάθεση του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Η  Ακτοφυλακή στο πλαίσιο του προγράμματος Bot , παρέλαβε  17ο πλοίο εκτοπίσματος 25 τόνων το οποίο παραδόθηκε  στην Ακτοφυλακή .

Καθελκύστηκε επίσης το αποβατικό TCG Bayraktar και τέθηκε αμέσως σε επιχειρησιακή λειτουργία .

Ενώ καθελκύστηκε και το  υποβρύχιο σκάφος διάσωσης TCG Alemdar.

Αυτά αποτελούν μέρος του σχεδίου εξοπλισμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από τον Ερντογάν που  ονειρεύεται την ανασύσταση της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές