Κόσμος

Αυτοί θέλουν να ανατρέψουν την Μέι - Τα πέντε ονόματα

Πέντε είναι τα ονόματα που διεκδικούν την καρέκλα της Τερέζα Μέι με το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών, Τζέικομπ Ρις Μογκ να συντονίζει την ανατροπή της.

1.Mπορίς Τζόνσον

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας με το χαρακτηριστικό ξανθό μαλλί είναι ο μεγαλύτερος εσωκομματικός αντίπαλος της Τερέζα Μέι. Το ατίθασο πνεύμα του δεν μπόρεσε να συμμορφωθεί με τη «γραμμή» της Μέι εμμένοντας στην άποψη του σκληρού Brexit .Τώρα περιμένει στη γωνία. Έχει χαρακτηρίσει το προσχέδιο της συμφωνίας «εντελώς απαράδεκτο» κι ότι «δεν μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά». «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αλλά το σκηνικό του αργού θανάτου προετοιμάζεται μήνες τώρα», προσέθεσε.

«Θα παραμείνουμε στην τελωνειακή ένωση, για πρώτη φορά σε χίλια χρόνια, αυτό το Κοινοβούλιο δεν θα έχει λόγο για τους νόμους που διέπουν αυτή τη χώρα και θα γίνουμε ένα υποτελές κράτος», έχει δηλώσει.

2.Ντομινίκ Ράαμπ

Με την χθεσινή του αποχώρηση από το υπουργείο αρμόδιο για το Brexit έφερε τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση της Μέι. 0 44χρονος Ράαμπ εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2010 και έχει θητεύσει σε μια σειρά υπουργείων. Έχει συγγράψει, μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους,αρκετά βιβλία. Το πρώτο του, που εκδόθηκε το 2009, επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Ο υπουργός τρώει κάθε μέρα σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον, φρουτοσαλάτα και χυμό για μεσημεριανό. Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε.

3. Nτέιβιντ Ντέιβις

Αν και το όνομα του φιγουράρει στη λίστα των υποψηφίων που φλερτάρουν με την ηγεσία των Συντηρητικών, τις τελευταίες ώρες,ο Ντέιβιντ Ντέιβις το παίζει σιγανοπαπαδιά.Παραμένει στην υπουργική ομάδα της Μέι, δεν ζητάει την αντικατάστασή της αλλά επιμένει ότι στη συμφωνία πρέπει να γίνει ένα καλό «λίφτινγκ».

«Το βρετανικό κοινοβούλιο θα απορρίψει το σχέδιο συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit και, επομένως, θα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια διαφορετική συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Ντέιβιντ Ντέιβις για το Brexit από τον Ιούλιο του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2018.Μιλώντας στην εκπομπή Today του BBC, ο Ντέιβις χαρακτήρισε τη συμφωνία που έφερε η πρωθυπουργός «φρικτή» για το Ηνωμένο Βασίλειο και «εξαιρετικά ευνοϊκή» για την ΕΕ.

4.Έστερ Μακβι

Η ξανθιά υπουργός Εργασίας με το καρέ μαλλί και το αβίαστο χαμόγελο αποχώρησε χθες από την βρετανική κυβέρνηση.Ήταν η πιο σέξι υπουργός στην βρετανική κυβέρνηση με πιπεράτο παρελθόν. Η 48χρονη πρώην υπουργός Εργασίας της Βρετανίας ήταν πριν από χρόνια διάσημη τηλεπαρουσιάστρια στην πατρίδα της, η οποία μάλιστα είχε φωτογραφηθεί όλο νάζι σε εξώφυλλα περιοδικών.

5.Πένι Μόρτοντ

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα και το όνομα της υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών.

(function(window, document, undefined) { var script_tag = document.createElement('script'); script_tag.src = 'https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=2417&height=405&width=720&tld=pentapostagma.gr&ctype=div'; var container = document.querySelectorAll('[data-id=_mwayss-1b73e764aa1751c8c24e4777503c0e35]')[0]; container.setAttribute('id', (container.getAttribute('data-id')+(new Date()).getTime())); container.removeAttribute('data-id'); container.parentNode.insertBefore(script_tag, container); })(window, document);
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ