Πατριαρχεία

Τι είπε ο Ιλαρίων για την συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο

H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δηλώνει ικανοποιημένη από τη στάση του Πάπα για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα ο ποντίφικας έχει ισορροπημένη θέση σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία.

«Δεν έχουμε ακούσει ποτέ καμία υποστήριξη για τις αρπακτικές πράξεις της Κωνσταντινούπολης από τον Πάπα ή τους αντιπροσώπους του · δεν έχουμε ακούσει ποτέ καμία υποστήριξη προς τις ουκρανικές αρχές που προτίθενται να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ρώσσοφωνου πληθυσμού και γενικά βλέπουμε μια πολύ ισορροπημένη θέση από τον Πάπα Φραγκίσκο προσωπικά, το Βατικανό ως κράτος και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε διαφορετικά επίπεδα ", δήλωσε σήμερα ο μητροπολίτης

Είπε ακόμη ότι μαζί με τον Πάπα συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. "Εξέφρασα στον πάπα την άποψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα γεγονότα που συμβαίνουν", δήλωσε ο μητροπολίτης.

"Ο Παπάς δεν είναι πεπεισμένος να υποστηρίξει την πλευρά της ρωσικής εκκλησίας στη σύγκρουση με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία", είπε και συμπλήρωσε;  "Φυσικά, δεν υποθέτουμε ότι ο πάπας μπορεί να είναι διαιτητής σε αυτή τη διαμάχη, είναι εντελώς αδύνατο και θα ήταν λάθος να τον εμπλέξουμε σε αυτό το ζήτημα ή να αναμένουμε οποιεσδήποτε ενέργειες από αυτόν ή να εκφράσει αλληλεγγύη προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ζει σύμφωνα με τους δικούς της νόμους και κανόνες και θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα ανεξάρτητα, χωρίς τη συμμετοχή του Πάπα".

Ο μητροπολίτης αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες του με τον πάπα, λέγοντας ότι ήταν εμπιστευτικές.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στο Βατικανό δεν συζήτησε με τον Πάπα Φραγκίσκο την πιθανή επίσκεψή του στη Ρωσία παρά όσα γράφτηκαν σε αναφορές των ΜΜΕ.

"Δεν είπα τίποτα γι 'αυτό σε αυτό το ακροατήριο, καθώς αυτό το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη των διμερών σχέσεών μας. Όσοι ρωτούν είναι κυρίως δημοσιογράφοι.Οι πιστοί δεν ενδιαφέρονται επί του παρόντος για το θέμα αυτό", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Μεταξύ των ανθρώπων της πίστης που ανήκουν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία "η στάση απέναντι στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι εντελώς αρνητική γενικά και εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη, θα μπορούσε να συνοδεύεται από κάποιες προκλήσεις ή δυσαρέσκεια και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, " τόνισε.

Εξάλλου, η Καθολική Εκκλησία στη Ρωσία δήλωσε πρόσφατα ότι η επίσκεψη του ποντίφικα στη Μόσχα θα ήταν πρόωρη σήμερα, πρόσθεσε. "Εννοώ, θα ήταν μεγάλη υπερβολή να πούμε ότι υπάρχουν πλήθη Καθολικών στη Ρωσία που περιμένουν να έρθει ο Πάπας", επανέλαβε ο μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...