Αρχείο

Στo «μάτι» γεωπολιτικού «κυκλώνα» η Ελλάδα: Γεμίζει στρατεύματα των ΗΠΑ η χώρα - «Οι βάσεις μας καθιστούν στόχο των εχθρών του ΝΑΤΟ»

Που πάνε να μας μπλέξουν Καμμένος και ΣΥΡΙΖΑ με το σχεδιασμό για την δημιουργία τόσων αμερικανικών βάσεων στο έδαφος μας, ενώ ο αμερικανικός τύπος μας τοποθετεί  στην λίστα των χωρών που οικειοθελώς ζήτησαν την μεταστάθμευση αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος τους. όπως η Πολωνία.   

Μόνοι μας δηλαδή ζητήσαμε, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, να γεμίσει η Ελλάδα βάσεις των ΗΠΑ, οι οποίες αφορούν σχέδια για την τελική αναμέτρηση με την Ρωσία και τον Πoύτιν από την Βαλτική έως το Αιγαίο και την Αίγυπτο.    

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αμερικανό ομόλογο του Jim Mattis, δήλωσε ότι η Αθήνα θέλει από τις ΗΠΑ να εδραιώσουν μια μεγαλύτερη και πιο μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα.

Επίσης συζήτησαν και τις απελάσεις των Ρώσων διπλωμάτων στις οποίες έκανε η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, καθώς τονίστηκε και η έντονη δραστηριότητα των Ρώσων στα Βαλκάνια.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αναπτύξουν βάσεις στη Λάρισα, στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίες θα δίνουν στις ΗΠΑ το δικαίωμα ελέγχου της Συρίας, της βόρειας Αφρικής και της περιοχής του Ευξείνου Πόντου.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός άμυνας ανέφερε την αυξανόμενη αμυντική σχέση με την χώρα μας που «λύνει τα χέρια» των ΗΠΑ στην περιοχή.

Εκτός από τον κόλπο της Σούδας, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση της Λάρισας για drone MQ-9 ενώ οσονούπω έρχονται και τα αμερικανικά ελικόπτερα για μόνιμη παρουσία στο Στεφανοβίκειο.

Αυτές τις ημέρες θα έχουμε την μεταστάθμευση μονάδας επιθετικών ελικοπτέρων του Στρατού των ΗΠΑ, όπως έχει αποφασισθεί σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Η σχετική είδηση αφορά αμερικανική δύναμη που θα σταθμεύσει στην βάση ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου, όπου έχει έδρα η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.

Η ανάπτυξη των Αμερικανών αποτελεί μέρος ενός πολύ ευρύτερου διμερούς σχεδιασμού που αφορά την επιχείρηση ATLANTIC RESOLVE που στοχοποιεί ξεκάθαρα την Ρωσία,  και εμπλέκει την Ελλάδα στα σχέδια της Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ εγκαινίασαν την επιχείρηση αυτή για την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας τους στην Ευρώπη, κατά της Μόσχας.

Έτσι αμερικανικές μονάδες θα αναπτύσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ όπου και θα υλοποιούν εκπαιδεύσεις με τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών προετοιμάζοντας τες για μια επερχόμενη σύρραξη με τους Ρώσους.

Η αμερικανική μονάδα στο Στεφανοβίκειο θα παραμείνει αρχικά για 4 μήνες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί θα μείνουν για πολύ καιρό, στο πρότυπο της μονάδας μη επανδρωμένων αεροχημάτων RQ-9 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα.

Όλα αυτά όμως σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα ότι η Ελλάδα εντάχθηκε κανονικά στα σχέδια πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία.

Παράλληλα, ο απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕΘΑ, Γιάννης Ντουνιαδάκης, δηλώνει στο Sputnik πως οι αμερικανικές βάσεις καθιστούν την Ελλάδα στόχο των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Ο κ. Καμμένος πήγε εκεί ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και πρόσφερε στην Αμερική τη μισή Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται τα τελευταία χρόνια πρόταση για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί διαβάζουμε σήμερα περί «δυσφορίας» του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ, όπως και τι ακριβώς θα πάει να κάνει στην Μόσχα ο Έλληνας πρωθυπουργός;

Καταρχήν, αν όχι η κυβέρνηση, ο Α.Τσίπρας γνώριζε τις προθέσεις του υπουργού άμυνας για την ΠΓΔΜ και τα Βαλκάνια, τα υπόλοιπα είναι θέατρο του παραλόγου.

Όσον αφορά τώρα το ταξίδι του κ.Τσίπρα στην Μόσχα, αυτό πιθανόν να έχει διττή αποστολή:

Α. Να προσπαθήσει να καλμάρει τον Πούτιν από την μεγαλειώδη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα και να του υποσχεθεί ότι το Αιγαίο έχει διεθνή και ελεύθερη δίοδο για τα ρωσικά πλοία, άσχετα αν οι ΗΠΑ θα το ελέγχουν ολοκληρωτικά σε λίγα χρόνια.

Β. Να αποστείλει «μήνυμα» στον Πούτιν από τις ΗΠΑ για Ελλάδα, Α.Μεσόγειο, Στενά και Βαλκάνια με το οποίο να προειδοποιείται η Μόσχα να κάνει πίσω διότι κινδυνεύει με ανάφλεξη ολόκληρη η περιοχή μέχρι την Συρία.

Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Ρωσική προειδοποίηση σε Δύση: «Σε 30 λεπτά στοχοποιούμε και ισοπεδώνουμε τις βάσεις του ΝΑΤΟ» – «Εκατοντάδες «Ισκαντέρ» και «Calibr» θα εκτοξευθούν άμεσα»), είχαμε αναφέρει ότι ρωσικές «καμπάνες» χτυπούν για όλες τις νατοϊκές βάσεις στην Ευρώπη και για την Σούδα φυσικά, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους του Κρεμλίνου απειλούν τα ρωσικά συμφέροντα και σύνορα από άκρη σε άκρη.

Σενάριο Γ’ παγκοσμίου πολέμου εξετάζουν Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές που εργάζονται για την κυβέρνηση, και το πρώτο πράγμα που δημοσιοποίησαν για ευνόητους λόγους είναι ότι όλες οι νατοϊκές βάσεις και οι συγκεντρώσεις δυνάμεων κοντά και μακριά από τα ρωσικά σύνορα, έχουν καταγραφεί  ως «στόχοι» των βαλλιστικών ρωσικών πυραύλων, οι οποίοι μέσα σε 30’ λεπτά θα τις εξουδετερώσουν – (ρωσική εκτίμηση) – σε περίπτωση πιθανής πολεμικής εμπλοκής.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση παγκόσμιας σύρραξης, στρατιωτικές βάσεις όπως αυτές σε Σικελία, Βαλτικές χώρες, Νορβηγία, Σούδα, Γερμανία, θα κτυπηθούν από ρωσικούς πυραύλους με σκοπό να εξουδετερωθούν άμεσα.

Ειδικά η Σούδα αποτελεί για την Μόσχα «κόκκαλο» στο στόμα της Αρκούδας, μιας και η αναβάθμιση της προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στον έλεγχο της Α.Μεσογείου και ειδικά της Συρίας και για αυτό οι Ρώσοι θα την κτυπήσουν πρώτη σε πιθανή σύρραξη με τις ΗΠΑ.

Είπαμε όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν πάντα τα βατράχια...

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ