Κόσμος

Στο ζενίθ η απαισιοδοξία των Γερμανών επιχειρηματιών - Τι φοβούνται περισσότερο

Προβληματισμένες εμφανίζονται οι επιχειρήσεις στη Γερμανία για το μέλλον τους. Αιτία η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού, η επιβράδυνση στην ανάπτυξη εξαγωγών και η παγκόσμια αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου, η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας περιορίζεται στο 1,8% για φέτος, από 2,2% προηγουμένως και ενώ ήταν 2,2% την περασμένη χρονιά. Για την επόμενη, η ένωση γνωστή ως DIHK βλέπει την ανάπτυξη να επιβραδύνεται στο 1,7%.

Η ένωση διερεύνησε 27.000 γερμανικές επιχειρήσεις, το φθινόπωρο. «Οι εταιρείες δείχνουν ιδιαίτερα πιο απαισιόδοξες για το μέλλον. Πρόκειται για την ισχυρότερη υποχώρηση των επιχειρηματικών προσδοκιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια», τόνισε η DIHK, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...