Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Η απόφαση της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία μέρος του παγκόσμιου σχεδίου καταστροφής της Ρωσικής Εκκλησίας

Νέες καυστικές δηλώσεις για το ουκρανικό είχαμε από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανία αποτελούν μέρος του σχεδίου της παγκόσμιας τάξης για την καταστροφή του «νησιού της ελευθερίας» όπως περιέγραψε τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

"Οι πάσσαλοι είναι πολύ ψηλά και η τάξη που επιχειρεί να καταστρέψει την ενότητα της Εκκλησίας μας είναι μια τάξη που έχει παγκόσμια διάσταση. Αυτό δεν είναι μόνο ένας αγώνας για δικαιοδοσία, είναι ένας αγώνας για να καταστρέψει τη μοναδική ισχυρή Ορθόδοξη δύναμη στον κόσμο. Όταν μιλάμε για 150 εκατομμύρια [Ορθόδοξους πιστούς], αυτό είναι αλήθεια", δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας σε συνάντηση με τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ πίστης και λόγου στη ρωσική πρωτεύουσα σήμερα Τρίτη.

"Σίγουρα, κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το νησί της ελευθερίας. Γιατί αποκαλώ την Ορθοδοξία νησί ελευθερίας; Επειδή είμαστε απαλλαγμένοι από την παγκόσμια πλύση εγκεφάλου και την κυριαρχία των σκέψεων κάποιου άλλου πάνω μας ", είπε.

Επίσης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» του τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία 24» και σχολιάζοντας το "δωράκι" Ποροσένκο στον Βαρθολομαίο, δηλαδή την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα επεσήμανε πως «είναι μέρος της συναλλαγής, αλλά η Κωνσταντινούπολη έχει ακόμη αξιώσεις επί κάποιων ακινήτων εκεί».

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βιάζεται πολύ και η αιτία της βιασύνης έγκειται στην επιθυμία όσων παρήγγειλαν όλο αυτό το σχέδιο, οι οποίοι θέλουν από αυτόν αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις. Δεν είναι μόνο εκείνοι οι οποίοι ευρίσκονται στην Ουκρανία, ο βασικός παραγγελιοδότης είναι η ΗΠΑ" πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι ελεύθερος στις κινήσεις του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ