Κόσμος

Ο Σαλβίνι ενδιαφέρεται για την προεδρία της Κομισιόν - «Δεν θα αλλάξει ούτε ένα κόμμα από τον προϋπολογισμό»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν άφησε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, που αποκάλυψε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δεχθεί προτάσεις.

«Είναι αλήθεια, φίλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μου το ζητούν, μου το προτείνουν», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος που βλέπουν σ' αυτόν «σημείο αναφοράς για την προστασία των λαών, ακόμη και έξω από την Ιταλία».

Ο Σαλβίνι διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την υποψηφιότητά του, χωρίς να το αποκλείει. «Αυτή τη στιγμή μεταξύ του προϋπολογισμού, της Ευρώπης, των μεταναστών δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ την πρόταση. Ο Μάιος είναι ακόμη μακριά. Θα δούμε, θα το σκεφτώ», ανέφερε.

Ο Σαλβίνι βρίσκεται στην ηγεσία της ξενοφοβικής Λέγκα από το 2013. Σήμερα, λίγους μήνες μετά τις εκλογές και τη σύμπραξή του με το Κίνημα 5 Αστέρων, αλλά και τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά των Βρυξελλών και των μεταναστών, το κόμμα του έχει εκτοξευθεί στις δημοσκοπήσεις και ξεπερνά το 30% στην πρόθεση ψήφου.

Στη συνέντευξη του στη La Repubblica ο Σαλβίνι επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι επικρίνουν το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού.

«Έχουμε ευθύνη προς 60 εκατομμύρια Ιταλούς, όχι προς αυτούς. Δεν θα αλλάξει ούτε ένα κόμμα από τον προϋπολογισμό. Ας μην διανοηθούν να στείλουν την τρόικα ή επιτρόπους. Ας σταματήσουν και ας αφήσουν την κυβέρνηση των Ιταλών να εργαστεί», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...