Εθνικά θέματα

Καμμένος: Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ» σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία μας

Υπαινιγμούς για την τουρκική προκλητικότητα άφησε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ημερήσια διαταγή του προς τις ένοπλες δυνάμεις για την 28η Οκτωβρίου.

«Ξεκαθαρίζουμε σε φίλους και εχθρούς ότι δεν παραχωρούμε τίποτα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και ότι αν χρειαστεί θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις του Έθνους, έτοιμοι να βροντοφωνάξουμε ένα νέο ‘’ΟΧΙ’’» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Όπως τόνισε ο υπουργός, ζούμε σε ένα περιβάλλον με μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απρόβλεπτες συνθήκες και νέα δεδομένα. Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών λαών και αποβλέπει στην ειρήνη, την παγίωση της δημοκρατίας και της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς όμως τις παραπάνω αξίες δεν τις ενστερνίζονται όλες οι χώρες και γι’ αυτό στεκόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε και ειδική αναφορά στην Κύπρο και για τη στάση της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ: «Ως Έθνος δεν ξεχνάμε την Κύπρο και είμαστε έμπρακτα δίπλα της. Η Κύπρος μας συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αγωνίζεται ενάντια στην καταπάτηση του εδάφους της από τον ‘’Αττίλα’’, δεχόμενη προκλήσεις όταν εξασκεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, τα κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο, κυριαρχικά της δικαιώματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...