Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία δίνει την άδεια στην Τουρκία να ερευνήσει το προξενείο για τον εξαφανισμένο δημοσιογράφο

Έδωσε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, την άδεια στην Τουρκία να πραγματοποιήσει έρευνες στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, για τον αγνοούμενο δημοσιογράφο Τζαμάλ Χασόγκι.

Χθες, ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είχε καμία πληροφορία για την τύχη του.

Όπως ανακοίνωσε ο μπιν Σαλμάν, παραχωρεί την άδεια στην Τουρκία να ερευνήσει το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνστνα

Ο Τζαμάλ Χασόγκι δημοσιογράφος της Washington Post, ο οποίος έχει επικρίνει την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, εξαφανίστηκε έπειτα από την επίσκεψή του στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη για τον προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα γάμο του με την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ. Είχε μεταβεί στο προξενείο για τα απαραίτητα έγγραφα.

Κατά τη δήλωση ταξιωματούχου, ο Χασόγκι επισκέφτηκε το προξενείο «για να αιτηθεί κάποια έγγραφα που σχετίζονται με την οικογενειακή του κατάσταση και εξήλθε από το κτίριο αμέσως μετά».

Εντούτοις, από την πλευρά της η αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου και επικριτή της πολιτικής του Ριάντ, διέψευσε τον ισχυρισμό του Σαουδάραβα αξιωματούχου, επιμένοντας ότι ο Χασόγκι εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν εντός του σαουδαραβικού προξενείου.

«Αν αυτό αληθεύει, τότε που βρίσκεται;» διερωτήθηκε η μνηστή του Χασόγκι, επισημαίνοντας ότι είτε αυτή, είτε η τουρκική αστυνομία θα γνώριζαν αν ο αρραβωνιαστικός της είχε φύγει από το κτίριο.

Η ίδια περίμενε για ώρες έξω από το προξενείο.

Αμεση ενημέρωση επί του θέματος ζήτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...