Κίνα

Η Κίνα πούλησε ομόλογα 3 δισ. δολαρίων εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ!

Στην πώληση ομολόγων αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Κίνα παρά την κρίση στις χρηματιστηριακές αγορές και των σημαντικών απωλειών για τη Wall Street.

Το Πεκίνο προχώρησε στην πώληση κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που αποτελεί την τρίτη τέτοιου είδους κίνησης τα τελευταία 14 χρόνια.

Όπως αποκάλυψε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών, το Πεκίνο πούλησε πενταετή ομόλογα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 3,25%, δεκαετή ομόλογα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο 3,5%, και 30ετη ομόλογα ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο 4%.

Η κίνηση που το Bloomberg περιέγραψε ως «ακόμη μεγαλύτερη επίδειξη της κινεζικής εισόδου στις διεθνείς αγορές ομολόγων» έρχεται την ώρα που οι αγορές αντιμετώπισαν απώλειες την Πέμπτη, με τη Wall Street να καταγράφει τις μεγαλύτερες των τελευταίων οκτώ μηνών.

«Η έκδοση ομολόγων μοιάζει περισσότερο με ψήφο εμπιστοσύνης στην πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας» δήλωσε ο Ziyun Wang, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην DeepBlue Global Investment Ltd.

Τα κινεζικά ομόλογα είχαν μεγαλύτερη απόδοση κατά 30, 45 και 70 μονάδες βάσεις σε σχέση με τα πενταετή, δεκαετή και 30ετη ομόλογα των ΗΠΑ, αντίστοιχα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ — Κίνας ξέσπασε τον Ιούλιο, οπότε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επέβαλε δασμούς σε ορισμένες κινεζικές εισαγωγές με στόχο να βελτιώσει το εμπορικό έλλειμμα 500 δισ. δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Έκτοτε, οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει σε νέους γύρους επιβολής δασμών παρά τις προσπάθειες επίλυσης της διαμάχης μέσω διαλόγου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...