Πατριαρχεία

Βρώμικος πόλεμος Φαναρίου-Μόσχας: Μέχρι το ρολόι του Κύριλλου θυμήθηκαν-Βαρθολομαίος: Δεν υποχωρούμε, η Μόσχα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει, δεν έχει άλλη επιλογή

Κατηγορεί το Φανάρι την Μόσχα για προπαγάνδα και παράλληλα έχει αμολήσει τα φερέφωνά του να λασπολογούν και να αφήνουν υπονοούμενα κατά του Πατριάρχη Κύριλλου και του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα.

Αυτό είναι προφανώς το άλλο ήθος που κοκορεύονται οι Φαναριώτες πως εκπροσωπούν...

Ανέσυραν λοιπόν το λεγόμενο “θαύμα του 2012”΄Ηταν τότε που ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος φορούσε ένα πανάκριβο ρολόι αξίας 30.000 δολαρίων και με φωτομοντάζ μετά τις αντιδράσεις στην επόμενη φωτογραφία εξαφανίστηκε αν και φαινόταν η αντανάκλαση πάνω στο τραπέζι! Το ρολόι προφανώς σύμφωνα με τους προπαγανδιστές του Φαναρίου έχει άμεση σχέση με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα. Τόσο...πνευματικά και κανονικά επιχειρήματα...Λες και οι Φαναριώτες κυκλοφορούν ρακένδυτοι με μόνο ένδυμα την πίστη τους.... Γελάει ο κόσμος!!! 

Στο μεταξύ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας σε συνάντηση με την ελληνική διασπορά της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει στο ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας, μίλησε για καλοπληρωμένα άρθρα από τους Ρώσους και μαύρη προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να γίνει, παρά τις αντιρρήσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Βαρθολομαίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μόσχα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τις αποφάσεις της Κωνσταντινούπολης.

Ο Βαρθολομαίος τόνισε ότι ο Πατριάρχης λύνει το ουκρανικό εκκλησιαστικό πρόβλημα βάσει του δικαιώματος που του απονέμεται από τους κανόνες των ιερών Συνόδων, που είναι δεσμευτικοί για όλους τους Ορθόδοξους πιστούς.

Πρόσθεσε ότι οι "Ρωσοί αδελφοί" αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως "επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή" και δήλωσε πως έχει ήσυχη την συνείδησή του.

Σύμφωνα με τον Βαρθολομαίο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενεργεί με βάση εκκλησιαστικούς κανόνες και αγωνίζεται για να σώσει την Ορθοδοξία από τον κίνδυνο του εθνικισμού (άραγε ο ουκρανικός εθνικισμός με τους ναζί να τρομοκρατούν τον κόσμο δεν μετράει; ) και να διατηρήσει την ορθόδοξη παγκόσμια κουλτούρα.

Επιπλέον, ο πατριάρχης είπε ότι γνώριζε «καλά πληρωμένα ρωσικά άρθρα» και «μαύρη ρωσική προπαγάνδα», που «χτυπάει τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης». Δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απόδειξη βέβαια για τα λόγια του.

https://www.facebook.com/100010597023532/videos/711666819196546/

Επίσης χθες το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος επιχείρησε να προσεγγίσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που έχει ταχθεί κατά των ενεργειών του, με την Θεία Λειτουργία στο μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχοντας προκαλέσει διχασμό με τις κινήσεις του μίλησε για ενότητα. “Eν τη ενώσει η ισχύς” ανέφερε μετά τον εσπερινό κατά τον οποίο χοροστάτησε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Νεοχώρι της Πόλεως.

«Η παράδοση της συνεργασίας των δύο Εκκλησιών μας συνεχίζεται» συμπλήρωσε προσπαθώντας διακαώς να δείξει πως έχει μαζί του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και σε ετούτη την ύστατη μάχη ειδικά που τώρα τα υπόλοιπα Πατριαρχεία όπως αυτά της Αλεξάνδρειας, της Αντιόχειας, της Σερβίας έχουν κινηθεί ενωτικά επί της ουσίας και όχι στα λόγια, όπως ο ίδιος.

Μόνο που στα σχέδια του ο κ. Βαρθολομαίος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο καθώς ο ίδιος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εδώ και ένα μήνα εξέφρασε την υποστήριξή του στην κανονική ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και την ακεραιότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...