Περιβάλλον

Χέλι αλλάζει μέγεθος σε δευτερόλεπτα (βίντεο)

Ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα που διερευνά το βυθό της θάλασσας στη Χαβάη καταγράφει μια ασυνήθιστη στιγμή με πρωταγωνιστή ένα παράξενο χέλι βαθέων υδάτων.

Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε το χέλι να αλλάζει μέγεθος σε δευτερόλεπτα και να γίνεται από ογκώδες πολύ πιο λεπτό και αδύνατο, μια κίνηση που δείχνει έναν παράξενο αμυντικό μηχανισμό που έχει αναπτύξει το συγκεκριμένο είδος.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα βλέπουμε το περίεργο χέλι με φουσκωμένο το πρόσθιο τμήμα του και τη λεπτή ουρά του. Ενώ αμέσως μετά το πλάσμα απελευθερώνει το σώμα του ώστε να ξεφουσκώσει και μετατρέπεται σε ένα συνηθισμένο χέλι.

«Το στόμα χελιού που μοιάζει με σακουλάκι μπορεί να φουσκώσει ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα το σώμα του να γίνεται πολύ μεγαλύτερο», εξηγούν οι επιστήμονες.


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...