Κόσμος

Συγγνώμη ζήτησε η γερμανική Καθολική Εκκλησία για πάνω από 3600 υποθέσεις παιδεραστίας!

Επίσημη συγγνώμη ζήτησε η γερμανική Καθολική Εκκλησία μετά την δημοσιοποίηση μιας έκθεσης που αναφέρεται σε σεξουαλικές επιθέσεις κληρικών σε πάνω από 3.600 ανήλικους, τις τελευταίες δεκαετίες

«Για όλες τις παραλείψεις και την οδύνη, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Η σεξουαλική κακοποίηση είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της συνόδου των Γερμανών επισκόπων Ράινχαρτ Μαρξ σε συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του που η Εκκλησία «επί τόσα χρόνια απέστρεφε το βλέμμα, απέκρυπτε, αρνούνταν» τα γεγονότα.

Η έκθεση των 365 σελίδων που διέρρευσε στον Τύπο στα μέσα Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο για τουλάχιστον 3.677 θύματα από το 1946 μέχρι το 2014. Τα θύματα στην πλειοψηφία τους είναι αγόρια κάτω των 13 ετών, που κακοποιήθηκαν από τουλάχιστον 1.670 μελών του κλήρου.

«Η έκταση των σεξουαλικών κακοποιήσεων με συγκλόνισε. Ακόμα χειρότερα, το πρόβλημα δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν. Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις είναι ένα επίμονο πρόβλημα και όχι ένα πρόβλημα που ανήκει στην ιστορία στην Καθολική Εκκλησία, δήλωσε ο καθηγητής Χάραλντ Ντρέσινγκ, του Ινστιτούτου Ψυχολογίας του Μάνχαϊμ, συντονιστής της έρευνας.

Τέτοιου είδους σκάνδαλο δεν είναι το πρώτο για τη γερμανική Καθολική Εκκλησία, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και μετρά πάνω από 23 εκατομμύρια πιστούς, όμως πλέον αυξάνονται οι πιέσεις για να αντιμετωπίσει πραγματικά και δραστικά.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ, απαίτησε από την Καθολική Εκκλησία να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές προκειμένου οι ύποπτοι να αναγνωριστούν και να τιμωρηθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...