Αρχείο

Πολεμικές εξελίξεις: Στη Μεσόγειο εισήλθε το αεροπλανοφόρο USS Harry Truman - Συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα σκαφών

Το USS Harry S. Truman διανύει τον Ατλαντικό αφού απέπλευσε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ μετά από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυτή τη στιγμή η πορεία του αεροπλανοφόρου, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής στη Μέση Ανατολή τον Απρίλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο RT συνοδεύει τις πρόσφατες απειλές των ΗΠΑ προς τη Δαμασκό.

Τα στοιχεία που δόθηκαν από το Αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο (USNI) τη Δευτέρα έδειχναν το πλοίο στον Ατλαντικό περίπου χίλια χιλιόμετρα δυτικά της νότιας ακτής της Ιρλανδίας, ενώ η προηγούμενη θέση του πλοίου που ανέφερε η USNI την προηγούμενη εβδομάδα δεν απέχει πολύ από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Το αεροπλανοφόρο που έχει πλήρωμα 6.500 ναυτικούς αναχώρησε από τη βάση του στο Norfolk και συμμετείχε σε δραστηριότητες υποστήριξης στον Ατλαντικό που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η άσκηση του πολεμικού πλοίου στον Ατλαντικό έγινε μετά την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για «γρήγορη και ανάλογη» ανταπόκριση σε περίπτωση που το Συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της μάχης για την Ιντλίμπ.

Το γεγονός αυτό θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη δήλωση του Αμερικανού Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, περί ηχηρής αντίδρασης σε ενδεχόμενη χημική επίθεση πριν από μερικούς μήνες. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ξεκίνησαν κοινές επιθέσεις με πυραύλους σε στόχους της Συρίας αφού κατηγόρησαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ για χρήση χημικών στην πόλη Ντούμα.

Σημειώνεται ότι το αεροπλανοφόρο USS Truman, θεωρείται το ισχυρότερο του αμερικανικού στόλου και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σε επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας, αντιμετώπισης κρίσεων αλλά και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=seaVxkpwB24

Υπενθυμίζουμε πως χθες η Συρία δέχθηκε σφοδρή επίθεση με αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ και πυραυλικές επιθέσεις από γαλλική φρεγάτα που έπλεε στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι ρωσικό αεροσκάφος IL-20 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κοντά στην αεροπορική βάση Hmeimim στη Συρία, ενώ στην τελευταία επίθεση κατά της Συρίας συμμετείχε γαλλική φρεγάτα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ρωσικά μέσα εναερίου ελέγχου κατέγραψαν εκτόξευση πυραύλων από γαλλική φρεγάτα κλάσης FREMM στη Μεσόγειο αργά τη Δευτέρα, αναφέρει το Sputnik.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-20 με πλήρωμα 14 μελών της υπηρεσίας εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια της επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 11μ.μ ώρα Μόσχας, η επαφή με το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση Khmeimim, 35 χλμ. από τις ακτές της Συρίας.”

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...