Κοινωνία

Πάτρα: Μακαρίτισσα άφησε πάνω από 880.000 ευρώ στην τοπική εκκλησία!

Ακόμα το φυσούν και δεν κρυώνει οι συγγενείς μιας ηλικιωμένης γυναίκας που άφησε τα εγκόσμια πριν από λίγο καιρό, αλλά και μία μεγάλη περιουσία από ακίνητα και ρευστό.

Το θέμα όμως είναι που τα άφησε; Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η γυναίκα που άφησε τα εγκόσμια ήταν σε όλη της την ζωή εγκρατής, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τα πολλά έξοδα, μένοντας χωρίς παιδιά, αλλά μαζί με τον σύζυγο της που είχε και αυτός μεγάλη περιουσία και ο οποίος πέθανε πριν από μερικά χρόνια.

Το ζευγάρι είχε κάνει πολλά χρήματα και αυτό ήταν γνωστό σε όλους τους συγγενείς. Ήταν όμως γνωστό ότι δεν φημιζόταν για την γενναιοδωρία του. Όμως αρκετοί συγγενείς και απόγονοι των συγγενών είχαν πιστέψει ότι από την στιγμή που δεν υπήρχαν παιδιά, η γυναίκα θα άφηνε ένα ποσό σε κάποια κοντινά της πρόσωπα, αν και ουσιαστικά άφησε την τελευταία της πνοή μονάχη, καθώς αυτή ήταν στάση ζωής που επιθυμούσε.

Όλη λοιπόν την περιουσία της και την δική της, αλλά και του ανδρός της που διαχειριζόταν τα τελευταία χρόνια μόνη της, την άφησε που νομίζετε; Στην εκκλησία και σε συγκεκριμένες τοπικές ενορίες της. Πόση ήταν η περιουσία αυτής; Μόνο σε ρευστό, σύμφωνα με πληροφορίες έφτανε τα 890.000 ευρώ! Στους συγγενείς δεν άφησε τίποτα. Ούτε ένα ακίνητο από τα πολλά που είχε αφού και αυτά προτίμησε να τα δώσει στην εκκλησία.

Όσο για το ποιες ήταν οι ενορίες αυτές της εκκλησίας που μοιράστηκαν αυτό το αμύθητο ποσό; Θα σας πούμε μόνο τούτο: Το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομιάς το πήρε εκκλησία που δεν είναι στην Πάτρα, αλλά έξω από αυτή, σε γειτονικό δήμο. Με τα χρήματα που άφησε η μακαρίτισσα στήνεται ολόκληρος ο ναός από την αρχή. Στην κυριολεξία.

Πάντως, σε κάποιους από τους συγγενείς το όλο θέμα δεν τους εξέπληξε. Βλέπετε, γνώριζαν τι άνθρωπος ήταν...

patrasevents.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...