Πατριαρχεία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Κίεβο οι Έξαρχοι του Φαναρίου - Βαθαίνει το ρήγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ οι δύο επίσκοποι που διορίστηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Έξαρχοι του στην Ουκρανία έφτασαν ήδη στο Κίεβο και έκαναν μια βόλτα γύρω από τη Λαύρα των Σπηλαίων, την έδρα του μητροπολίτη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείο Μόσχας).

Ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Επίσκοπος Ιλαρίωνας του Έντμοντον (Καναδάς) είδαν από κοντά την Εκκλησία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι εργαζόμενοι σε ένα κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών μάλιστα δήλωσαν ότι ένας από τους Έξαρχους αγόρασε για τον εαυτό του ένα εγκόλπιο.

Διαβάστε εδώ ποιοι είναι οι δύο Έξαρχοι

Ο ηγέτης του αυτοανακηρυχθέντος «Πατριαρχείου Κιέβου» Φιλάρετος Ντενισένκο συναντήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον  διευθυντή του Παρατηρητηρίου της Λαύρας του Κιέβου Αλεξάντερ Ρούντνικ και ζήτησε να μεταφερθεί το μπλοκ 19 του μοναστηριού στο «Πατριαρχείο Κιέβου». Αναφέρθηκε αργότερα ότι το κτίριο αυτό δόθηκε στους Έξαρχους της Κωνσταντινούπολης.

Ο μητροπολίτης Ονούφριος, Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, στο μεταξύ, κάλεσε το ποίμνιό του να διατηρήσει την καθαρότητα της πίστης και να μην ακολουθήσει τους πολιτικούς που πηγαίνουν από το ένα κόμμα στο άλλο.

"Ο Θεός δεν απαιτεί να δώσουμε τη ζωή μας, αλλά θέλει να έχουμε αρχές στην πίστη μας. Δεν θέλει να είμαστε ασαφείς, όπως οι πολιτικοί είναι: σήμερα είναι σε ένα συμβαλλόμενο μέρος, αύριο είναι σε ένα άλλο, Αύριο αλλάζει το κόμμα και στη συνέχεια δεν είναι μέλος κανενός κόμματος Εμείς έχουμε ένα «κόμμα», μιλώντας αλληγορικά, είναι η Χριστιανική Εκκλησία, η ιερή Ορθόδοξη Εκκλησία και πρέπει να έχουμε αρχές και να διατηρήσουμε την καθαρότητα της πίστης που μας έδωσε ο Κύριος ", δήλωσε ο μητροπολίτης και συμπλήρωσε ότι "η σωστή πίστη είναι ο σωστός φορέας στη ζωή, ο οποίος δείχνει στους ανθρώπους πού να πάνε", ενώ "ο άνθρωπος που δεν έχει δικαίωμα πίστης μπορεί να πάει προς τον Θεό, αλλά δεν θα φτάσει στον Θεό".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...