Ένοπλες Συρράξεις

Προέλαση του Συριακού Στρατού στο νότιο Ιντλίμπ: Eκ νέου ενισχύσεις στην περιοχή από τους Τούρκους - Φόβοι για συροτουρκική σύγκρουση

Σε πολύ επικίνδυνη ατραπό έχει εισέλθει η κατάσταση στην Συρία, αφού πριν πριν λίγο ο συριακός στρατός ξεκίνησε μια ισχυρότατη χερσαία επίθεση κατά του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών στη νότια πλευρά της Ιντλίμπ, την στιγμή που τουρκική φάλαγγα 50 οχημάτων με άρματα μάχης –ΤΟΜΑ ευρίσκεται δίπλα στην ίδια περιοχή.

Αυτήν την στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συναντάται στο Σότσι με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, για να οριοθετήσουν τα συμφέροντα τους, έχοντας όμως μεγάλες διαφωνίες για την Ιντλίμπ και την συριακή επίθεση.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην κοντινή πόλη Χάμα, ο συριακός στρατός ξεκίνησε με ένα μπαράζ μεγάλου αριθμού πυραύλων εδάφους-εδάφους και βλήματα πυροβολικού, να βομβαρδίζει τις περιοχές Um Khalkheel και Khuwayn κοντά στην Ιντλίμπ.

Παράλληλα συριακές μονάδες αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητου πεζικού κινούνται για την κατάληψη των χαρακωμάτων των ανταρτών, που έχουν ενισχυθεί με αντάρτες που πρόσκεινται στην Τουρκία και πιθανόν Τούρκους ε.α. αξιωματικούς γνωστής τουρκικής μισθοφορικής εταιρείας.

Ο συριακός στρατός στοχεύει επίσης τις θέσεις γύρω από τις επαρχιακές πόλεις Sukeek και Taman'ah.

"Ο συριακός στρατός ρίχνει πυραύλους «εδάφους-εδάφους» στην περιοχή Jaysh Al-Izza στην βόρεια πλευρά του κυβερνείου της Χάμα», αναφέρει συριακή πηγή.

Η Τουρκία, κάνει ότι είναι δυνατόν να παρεμποδίσει την μεγάλης έκτασης επίθεση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ, αποστέλλοντας από χθες στρατιωτικές ενισχύσεις σ' ένα από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη συριακή αυτή επαρχία η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, αναφέρουν συριακά ΜΜΕ.

Οι ενισχύσεις αυτές, που αποτελούνται κυρίως από άρματα μάχης M60T και αυτοκινούμενα πυροβόλα, είναι οι μεγαλύτερες σε αριθμό που έχουν σταλεί στην περιοχή.

Οι τελευταίες ενισχύσεις εστάλησαν με μια «αυτοκινητοπομπή πενήντα οχημάτων» προς το τουρκικό παρατηρητήριο στην κατεχόμενη από αντάρτες του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν είναι Ουιγούροι της Κίνας, μια τουρκική φυλή που κατοικεί στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας και από άλλες τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας.

Η ουσία στην όλη διαδικασία όμως, αφορά τους κανόνες εμπλοκής  που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις από τον Ερντογάν δια μέσω του τουρκικού επιτελείου, την στιγμή που οι Σύροι θα εξουδετερώνουν μαζικά τους εκατοντάδες αντάρτες στην πόλη αυτή.

Τυχόν τουρκική εμπλοκή, θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλες δυνάμεις όπως την ρωσική πολεμική αεροπορία αλλά και τις ΗΠΑ, και να δημιουργούσε το σκηνικό ενός ανεξέλεγκτου πολέμου.

Η Τουρκία διαθέτει συνολικά δώδεκα παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί μία από τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνας, που έχει αναδόχους την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, και τη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Οι ΗΠΑ, και η Τουρκία ενώ διαμηνύουν συνεχώς ότι τυχόν επίθεση στην τελευταία πόλη του ISIS στην Συρία θα προκαλούσε ανθρωπιστική καταστροφή, δεν μας λένε με πιο ακριβώς τρόπο, όλοι αυτοί οι δολοφόνοι του συριακού λαού θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από την περιοχή.

Οι Τζιχαντιστές, κατά την  συριακή κυβέρνηση αν δεν εξοντωθούν τώρα σε μια πολεμική επιχείρηση μέχρι ενός, θα μετατραπούν αυτόματα σε Σύροι αντικαθεστωτικοί λαμβάνοντας διεθνή νομιμοποίηση, δημιουργώντας παράλληλα ένα θύλακα εντός του κράτους, με σκοπό την διχοτόμηση της χώρας την οποία η Μόσχα απαγορεύει.

Όλα αυτά ενώ το Ισραήλ αποδέσμευσε φωτογραφίες με το προεδρικό μέγαρο του Άσαντ, μια στρατιωτική βάση με άρματα μάχης και το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Οι φωτογραφίες αποτελούν σαφώς επίδειξη ισχύος κατά του Άσαντ, ενόψει των νέων εξελίξεων στην Ιντλίμπ.

Το Τελ Αβίβ προειδοποιεί τώρα και τον ίδιο τον Σύρο πρόεδρο απειλώντας την ζωή του, οδηγώντας την όλη κατάσταση σε αδιέξοδο από το οποίο καλείται να δώσει λύση μόνο η Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...