Οπλικά συστήματα

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο: Νέο τουρκικό αεροσκάφος με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL - Αναβαθμίζουν τα τουρκικά συστήματα

Οι Τούρκοι, πιστοί στα νέο-οθωμανικά τους σχέδια για κυριαρχία επί ελληνικών χωρικών υδάτων και εδαφών, συνεχίζουν να κατασκευάζουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου , για μια αντιπαράθεση… στο Αιγαίο, έχοντας ως γνώμονα την κυριαρχία στην πιο «μολυσμένη» από ηλεκτρομαγνητικής άποψης περιοχή του πλανήτη.   

Η  ASELSAN δημιούργησε, προφανώς με την συνεργασία «άλλης χώρας», ένα νέο σύστημα ραντάρ με το όνομα AIR SOJA, το οποίο φέρεται να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «μπλοκάρισμα» όλων των ειδών (επίγειων-εναέριων) των εχθρικών ραντάρ, και αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκική Αεροπορία το 2023.

Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού μας ραντάρ CORAL Press, με το οι Τούρκοι έχουν "γεμίσει¨ τα μικρασιατικά παράλια και για οποίο τόσα λίγα γνωρίζουμε. 

Τα νέα αναβαθμισμένα τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα τοποθετηθούν σε επιχειρησιακό αεροσκάφος τύπου 5000, και με αυτό η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα έχει μια σημαντική «ηλεκτρονική δύναμη» στους αιθέρες.

Η σύμβαση υπογράφηκε και τα συστήματα AIR SOJ, που θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της ASELSAN, θα ικανοποιήσουν τα αυξημένες ανάγκες των τουρκικών δυνάμεων από το 2023 και μετά.

Το νέο τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου HAVA SOJ, δύναται να πετάξει σε υψηλό υψόμετρο, θα είναι εφοδιασμένο με ειδικό ραντάρ και συστήματα επικοινωνιών, που θα «εντοπίζουν» όλες τις απομακρυσμένες ακροάσεις των επίγειων και εναέριων συστημάτων και ηλεκτρονικών σημάτων του εχθρού.

Αποστολή του τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου είναι τα εχθρικά σήματα «να μεταλλάσσονται σε πλαστά σήματα και στόχους, με σκοπό τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την σύγχυση του εχθρού».

Με το τουρκικό εναέριο σύστημα, όπως γράφει ο γειτονικός τύπος, όλα τα συστήματα επικοινωνίας του εχθρού, ραντάρ (αεράμυνας, έγκαιρης προειδοποίησης-ανίχνευσης/ εντοπισμού), θα «χρησιμοποιούνται» εναντίον των φίλιων δυνάμεων και συστημάτων αυτών, με σκοπό να εξαπατηθούν.

Έτσι τα τουρκικά αεροσκάφη θα δύναται να λειτουργήσουν με ασφάλεια σε όλες τις αποστολές τους.

Το CORAL Press, γνωστό ως Land Based (σύστημα απομακρυσμένης Ηλεκτρονικής Υποστήριξης /επίθεσης (LAND SOJ) είναι το σύστημα AIR SOJA που διαθέτει ανώτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά συγκεντρώνοντας τεράστιες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου σε εχθρικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Ο Δρ Ισμαήλ Ντεμίρ, «Το έργο αυτό ήταν σε ημερήσια διάταξη για πάνω από 20 χρόνια, και είχε ζητηθεί από την Πολεμική Αεροπορία μας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα, όταν αυτή η καθορισμένη ικανότητα πραγματοποιηθεί, οι δυνάμεις μας θα έχουν μια τρομερή ικανότητα, την οποία είναι πολύ λίγες αεροπορίες διαθέτουν στον κόσμο. Αυτό θα αντικατοπτρίζεται στο πεδίο της μάχης ως ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής δύναμης», είπε.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ASELSAN Ο Δρ Haluk δήλωσε επίσης ότι "μεταξύ των συστημάτων με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για τη Τουρκία είναι το σύστημα AIR SOJA, διότι αυτό περιέχει ένα σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα συμβάλλοντας επίσης στην αποτελεσματική εξωτερική πολιτική μας».

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος (EW) είναι οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια σχετίζεται με τη χρήση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ή κατευθυνόμενης ενέργειας για τον έλεγχο του φάσματος, με την επίθεση σε κάποιον εχθρό, ή την παρεμπόδιση επιθέσεων του εχθρού μέσω του φάσματος.

Ο σκοπός του ηλεκτρονικού πολέμου είναι η άρνηση στον αντίπαλο του πλεονεκτήματος της πρόσβασης στο ΗΜ φάσμα ή η εξασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης στο ΗΜ φάσμα.

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος μπορεί να  εφαρμοστεί σε   αέρα,  θάλασσα, έδαφος αλλά  και το διάστημα, από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα συστήματα και μπορεί να στοχεύσει ανθρώπους, επικοινωνίες, ραντάρ, ή άλλους στόχους.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο θα ενοποιήσει όλα τα συστήματα (επίγεια-εναέρια) με σκοπό την πλήρη τύφλωση των ελληνικών ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς και των ραντάρ των μαχητικών αεροσκαφών, διότι… μόνο σε αυτήν την απευκταία για την χώρα μας περίπτωση, οι Τούρκοι πιλότοι θα έχουν τύχη πάνω από το ελληνικό Αρχιπέλαγος απέναντι στους τρομερούς Έλληνες πιλότους.

Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να αναζητήσει «αντίδοτο» στα τουρκικά εναέρια ηλεκτρονικά  συστήματα , τα οποία οι Τούρκοι σχεδιάζουν να διαθέτουν  σε ικανούς αριθμούς για τον έλεγχο της περιοχής από το 2023 και μετά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...