Περιβάλλον

Έφτασε στην Κίνα ο καταστροφικός τυφώνας Μανγκούτ -Τεράστιες καταστροφές σε Φιλιππίνες και Χονγκ Κονγκ (βίντεο)


Αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς στις Φιλιππίνες, ο ισχυρός τυφώνας Μανγκούτ σαρώνει τώρα τη νότια Κίνα. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες που πλήττει την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Στην επαρχία Guangdong σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Στο Χονγκ Κονγκ , ο τυφώνας προκάλεσε καταστροφές σε κτίρια και έκανε την πόλη να «κατεβάσει ρολά».
https://twitter.com/AkikoFujita/status/1041174210897272833?ref_src=twsrc%5Etfw

Πλέον ο τυφώνας κινείται στην ηπειρωτική χώρα, και αναμένεται να πλήξει τις επαρχίες Guizhou, Chongqing και Yunnan, στην Κίνα, αργότερα σήμερα.

Στις Φιλιππίνες, 33 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 29 αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που ισοπέδωσε το ορυχείο στο οποίο εργάζονταν, στην επαρχία Benguet.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100, σύμφωνα με τον δήμαρχο μίας από τις πληγείσες περιοχές.

Στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα το Σαββατοκύριακο, οι άνεμοι γκρέμισαν σκαλωσιές, έσπασαν τα παράθυρα κτιρίων και σάρωσαν σπίτια. Οι μετακινήσεις «πάγωσαν» καθώς ματαιώθηκαν πτήσεις, ακυρώθηκαν σιδηροδρομικά δρομολόγια και πολλοί κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν. Σύμφωνα με τις αρχές, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.
https://twitter.com/jenzhuscott/status/1041194429598453760?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο τυφώνας Μανγκούτ έφτασε στην κινεζική ακτή χθες το απόγευμα με ανέμους που έφταναν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα και με άνοδο της στάθμης των υδάτων που έφτανε κατά τόπους τα 3,5 μέτρα. Οι αρχές είχαν σημάνει τον ύψιστο συναγερμό, καλώντας τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρά τους, για να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς από συντρίμμια.


Τα περισσότερα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν και στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ματαιώθηκαν 900 πτήσεις.

Κάτοικος σε πολυώροφο κτίριο της πόλης περιέγραψε στο Reuters πως ένιωθε το κτίριο να παρασύρεται από τους ανέμους. «Κουνιόμασταν για πάνω από δύο ώρες» είπε χαρακτηριστικά. Στο γειτονικό Μακάο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τα διάσημα καζίνο της περιοχής έλαβαν εντολή να παραμείνουν κλειστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ