Κόσμος

Τρελή πατέντα: Δείτε πώς μαζεύουν τις ελιές οι Αυστραλοί (βίντεο)


Το μάζεμα της ελιάς είναι μία ιεροτελεστία χιλιάδων ετών στην κρήτη και ευρύτερα στις μεσογειακές χώρες. Η συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία οι γεωργοί συλλέγουν τον πολύτιμο καρπό της γης τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ίδια την τοπική κοινωνία και των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Οι ελιές είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην καθημερινή διατροφή του πληθυσμού, την οικονομική ευημερία αρκετών οικογενειών και βεβαίως πυρήνας της απόλυτης μεσογειακής διατροφής.

Κάθε χρονιά, χιλιάδες άτομα για μέρες διανύουν μια κουραστική περίοδο στα χωράφια που ονομάζεται συνήθως λιομάζωμα και απαιτεί υπομονή αλλά και τρόπο συλλογής των ελιών από τα δέντρα. Στην πάροδο των αιώνων έχει μετεξελιχθεί αμέτρητες φορές η διαδικασία λόγω του όγκου παραγωγής, των δυνατοτήτων των παραγωγών και φυσικά λόγω των επιτευγμάτων της τεχνολογίας.

Έχοντας δει πάρα πολλές φορές την απαιτητική διαδικασία του λιομαζώματος από κοντά, αίσθηση μας προκάλεσε το παρακάτω βίντεο που παρακολουθήσαμε στο διαδίκτυο και παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό τρόπο συλλογής των καρπών σε μαζική κλίμακα και απίθανο χρόνο!

Δείτε τι πατέντα βρήκαν οι γεωργοί στην μακρινή Αυστραλία:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Findustrie.mercurisrl.3%2Fvideos%2F1916076448631782%2F&show_text=0&width=560

daynight.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ