Κόσμος

Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων στη Β.Συρία: Ολοταχώς για νέα σύγκρουση Τούρκων-Κούρδων - Ενισχύει τις στρατιωτικές βάσεις ο στρατός των ΗΠΑ

Του Ευάγγελου Κόκκινου

Η Συρία έχει αποτελέσει ένα από τα θερμότερα σημεία του πλανήτη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης στρατευμάτων και των σφοδρών συγκρούσεων πουν λάβει χώρα σε πλήθος περιοχών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκρούσεις αυτές φαίνεται πως θα επεκταθούν με πιο άμεση εμπλοκή των Τούρκων, προκαλώντας ένα νέο κύμα βίας και σημαντικών πολεμικών εξελίξεων.

Κρίνοντας από τις τελευταίες εξελίξεις, όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μια νέα σύγκρουση μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κουρδικών δυνάμεων (που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ) στη Συρία, καθώς πραγματοποιήθηκε μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων σε περιοχή της Β.Συρίας που ελέγχεται από τον κουρδικό SDF.

Στην περιοχή υπάρχει πολύ έντονη στρατιωτική κινητικότητα και ενώ λόγω της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή δεν αναμένεται κάποιο επεισόδιο άμεσα, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο και ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μια νέα επιχείρηση στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και στρατιωτικά φορτηγά στα σύνορα με τη βόρεια συριακή πόλη Tell Abyad, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ, Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA).

Λίγες ώρες νωρίτερα, το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε σχολείο κοντά στο Tell Abyad από τις θέσεις τους στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Τέτοιες επιθέσεις είναι ασυνήθιστες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για κάποια περαιτέρω στρατιωτική δράση.

Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του στη Συρία κατέλαβαν την κουρδική περιοχή Αφρίν, στη βόρεια επαρχία του Aleppo, μετά από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Αργότερα ο τουρκικός στρατός άρχισε να συγκεντρώνει στρατεύματα δυτικά της πόλης Μανμπίζ, η οποία είχε αναγκάσει τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν σε ένα χάρτη πορείας που επέτρεψε στην Τουρκία να επηρεάσει τη διοίκηση της πόλης μετά την απόσυρση των μονάδων του κουρδικού SDF.

Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Tell Abyad είναι εξαιρετικά απίθανη λόγω της παρουσίας συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην πόλη και στην περιοχή της.

Ωστόσο, η Τουρκία μπορεί να σχεδιάζει να επαναλάβει αυτό που έκανε γύρω από την Manbij και να αναγκάσει τις κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το Tell Abyad.

https://www.youtube.com/watch?v=RVDGhcBSaQs

Παράλληλα, σύμφωνα με το τουρκικό CNN, στην περιοχή Ρεϊχανλί, στα τουρκοσυριακά σύνορα, αποστέλλονται Τούρκοι κομάντος οι οποίο θα πραγματοποιούν περιπολίες όλο το 24ωρο.

Οι στρατιώτες προέρχονται από διάφορες μονάδες, ωστόσο δεν σημειώνεται ο λόγος της συγκέντρωσης των ειδικών δυνάμεων στην συγκεκριμένη περιοχή των συνόρων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξοπλίσει τον κουρδικό SDF στη Βόρειο Συρία με πιο σύγχρονο και λειτουργικό οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων αεράμυνας, καθώς ο αμερικανικός στρατός ενισχύει τις στρατιωτικές του βάσεις στην πόλη Qamishli και εδραιώνει μια νέα μόνιμη βάση στη μικρή πόλη Himo.

https://twitter.com/Syrian_Uruk/status/1042409529848352773

Νωρίτερα αποκαλύψαμε την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στην τουρκο-κουρδική σύγκρουση, με την εξειδικευμένη εκπαίδευση και παροχή εξοπλισμού στις δυνάμεις των Κούρδων από αμερικανική εταιρεία μισθοφόρων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προμηθεύουν μόνο με χιλιάδες αυτόματα όπλα και αντιαρματικούς πυραύλους τους Κούρδους μαχητές PKK/YPG, αλλά τους παρέχουν την πιο εξειδικευμένη στρατιωτική εκπαίδευση, μέσω ιδιωτικών εταιρειών με προφανή στόχο το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.

Η υποστήριξη της αμερικανικής εταιρείας Castle International στους Κούρδους μαχητές PKK/YPG στη Συρία είναι τόσο εμφανής πλέον που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όσο και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, γράφει τουρκική εφημερίδα aksam.

Η αμερικανική εταιρεία ασφάλειας και στρατιωτικών υπηρεσιών, Castle International, προσελκύει την προσοχή στην υποστήριξή της έναντι των εκατοντάδων μελών των οργανώσεων PKK/YPG στη βόρεια Συρία.

Αλλάζει άρδην η πολιτική των ΗΠΑ ως προς την Τουρκία, την οποία οδηγούν σε διαμελισμό και διάλυση λόγω Κουρδιστάν και κοιτασμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ