Αρχείο

Αναμμένο «φυτίλι» η Κύπρος: Το ρωσικό καταδρομικό Marshal Ustinov «κλείδωσε» την βρετανική βάση του Ακρωτηρίου - Ραγδαίες εξελίξεις

Το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό "Μάρσαλ Ουστίνοφ" «κλείδωσε», σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, την βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, προκαλώντας πανικό και δέος σε  Βρετανούς και Αμερικανούς, οι οποίοι στηρίζονται μέγιστα στις δύο βάσεις στην Κύπρο. 

Τα ρωσικά συστήματα του καταδρομικού ελέγχουν πλήρως τον εναέριο χώρο της βάσης και σημαδεύουν τυχόν αεροσκάφη που θα θελήσουν να απογειωθούν για επιδρομή κατά της Συρίας.

Το γεγονός έχει επιφέρει αναστάτωση στα επιτελεία Αμερικανών και Βρετανών, για τις… πραγματικές προθέσεις του Κρεμλίνου και προσωπικά του Πούτιν, που δείχνει να μην αστειεύεται.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η στρατιωτική βάση της Βρετανίας στην Κύπρο, είχε πρωταγωνιστήσει στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο στην Συρία.

Ενώ από το πρωί συριακά και ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κονιορτοποιούν με σχέδιο την Ιντλίμπ για να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση του συριακού στρατού, η ρωσική αρμάδα μαζί με υποβρύχια έχει «κλειδώσει» ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Την πληροφορία του «μπλοκαρίσματος» της βρετανικής βάσεως στο Ακρωτήρι στην Κύπρο επιβεβαιώνουν την ίδια στιγμή και δυτικές πηγές.

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό του Βορείου Στόλου, «Μάρσαλ Ουστίνοφ» ευρίσκεται νότια και νοτιο-ανατολικά «μπλοκάροντας» εντελώς τον εναέριο χώρο που εδρεύει η βασιλική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου, επιβεβαιώνουν και δυτικά ΜΜΕ.

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μεσογείου «διεξάγει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, μαζί με 26 πολεμικά πλοία και σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια και 34 στρατιωτικά αεροσκάφη.

Η ρωσική κίνηση αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή, ενώ η Ρωσία «αγριεύει» την στάση της προς την δύση λόγω των προθέσεων των ΗΠΑ να κτυπήσουν κατευθείαν την Δαμασκό και προσωπικά τον Άσαντ.

Ο Πούτιν δεν πρόκειται να αφήσει να χαθούν τρία χρόνια ρωσικών αγώνων στην Συρία προς εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων.

Άλλωστε η Συρία αποτελεί κομβικό γεωγραφικό χώρο στα τεράστια ενεργειακά σχέδια Ρωσίας και Κίνας και δεν αντικαθίσταται με τίποτα.

https://youtu.be/EcGrpYxF29s?t=24

Παράλληλα, έτοιμη να απαντήσει «γρήγορα» και με τον πλέον «κατάλληλο τρόπο» διαβεβαιώνει η Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ, προχωρήσει σε υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, αν ο πρόεδρος Άσαντ επιλέξει να κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν γρήγορα και με τον πλέον κατάλληλο τρόπο» διαμήνυσε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η Ουάσιγκτον, παράλληλα, χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ ως «επικίνδυνα κλιμακούμενη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε για την προετοιμασία «fake» επιθέσεων, προκειμένου να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, τόσο η Μόσχα όσο και η Δαμασκός κατέθεσαν στοιχεία στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τα οποία τρομοκράτες της επαρχίας Ίντλιμπ ετοιμάζουν χημική επίθεση, με στόχο να επιρρίψουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Άσαντ.

Η συγκεκριμένη προβοκάτσια, σύμφωνα με τη Ρωσία και τη Συρία, αποσκοπεί στην αντίδραση των ΗΠΑ και στην επανέναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών εις βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...