Ελληνοτουρκικά

Εξελίξεις που μυρίζουν σκηνικό έντασης: Η Αγκυρα έριξε στο Αιγαίο το "αόρατο" σκάφος της - Θα μεταφέρει κομάντο - Ερχονται κινήσεις κλιμάκωσης

«Θα συνεχίσουμε να παράγουμε τα δικά μας όπλα για να γίνουμε μια παγκόσμια δύναμη. Οπως το δικό μας τανκ Αltay, το ελικόπτερο ΑTAK, τα δικά μας drones, τα τεθωρακισμένα μας. Θα αυξήσουμε την αξία της αμυντικής μας βιομηχανίας. Στόχος μας είναι η Τουρκία να έχει αμυντικά συστήματα (σε αέρα, ξηρά και θάλασσα) 100% δικής της παραγωγής».

Η παραπάνω φράση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προ μηνών στην προεκλογική του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη είναι ενδεικτική του πολέμου νεύρων που έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα προπαγανδίζοντας την πολεμική της παραγωγή, ταυτόχρονα βέβαια με την κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο.

Οι δαπάνες της Τουρκίας για οπλικά συστήματα δικής της παραγωγής την περίοδο διακυβέρνησης Ερντογάν έχουν εκτοξευτεί και από 5,5 δισ. δολάρια το 2002 έφτασαν τα 42,5 δισ. το 2018. Τα εθνικά πρότζεκτ της Τουρκίας για παραγωγή όπλων το 2002 ήταν μόλις 66 και το 2018 εκτινάχθηκαν στα 600! Η παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας το 2002 ήταν ύψους 1,3 δισ. δολαρίων και το 2018 6 δισ.

Ποια είναι τα πιο διαφημισμένα τουρκικής παραγωγής όπλα;

Τανκ Altay: Mολονότι δεν έχει βγει ακόμη σε παραγωγή, οι Τούρκοι επισημαίνουν συνεχώς ότι η χώρα τους θα αποκτήσει σύντομα το δικό της άρμα μάχης

Μίνι αεροπλανοφόρο «Anadolu»: Υπό κατασκευήν, μήκους 232 μέτρων. Θα μπορεί να μεταφέρει 8 επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη

Ελικόπτερο ΑΤΑK: Πήρε μέρος στις επιχειρήσεις στην Αφρίν και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προβάλλουν τις επιτυχίες του

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΑΝΚΑ: Το drone της Τουρκίας έκανε πολύ ντόρο στα τέλη Μαρτίου όταν ξεκίνησε τις πρώτες πτήσεις. O τουρκικός Τύπος μετέδωσε και την είδηση της αναχαίτισής του στο Αιγαίο από ελληνικό μαχητικό θέλοντας να δείξει ότι το UAV μάς δημιουργεί προβλήματα

Και τώρα έρχεται το ... αόρατο σκάφος

Το γρηγορότερο σκάφος στον κόσμο και συνάμα και το πρώτο ‘αόρατο’ πλοίο επιφανείας, που δεν το εντοπίζουν τα ραντάρ ‘έριξαν’ οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Πρόκειται για το σκάφος με το όνομα ‘Γιόντζα-Ονούκ’ που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και θα χρησιμοποιείται από τους Τούρκους κομάντος SAT. Το ‘Γιόντζα-Ονούκ’ κατασκευάστηκε από Τούρκο ναυπηγό και ναυτολογήθηκε ήδη στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (νότια της Τουρκίας).

Το σκάφος θα είναι επιφορτισμένο με το να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού μέχρι και την περιοχή των Ιμίων για τυχόν παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από τα ελληνικά πλοία, όπως αναφέρεται, καθώς επίσης και για παράνομη μετανάστευση.

Θεωρείται το γρηγορότερο στον κόσμο σκάφος στην κατηγορία του, καθώς έχει τη δυνατότητα να πλέει με 120 χλμ./ώρα., είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει πυρ εναντίον εχθρικών στόχων και το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ, είναι ‘αόρατο’.

Το νέο υπερσύγχρονο τουρκικό πολεμικό σκάφος με τις ενισχυμένες δυνατότητες θα δρα, όπως αναφέρεται, σε ‘εχθρικά’ εδάφη και θα χρησιμοποιείται μόνο από επαγγελματίες κομάντος.

Παραγγελία για το συγκεκριμένο σκάφος της Τουρκίας έχουν ήδη δώσει 3 χώρες, τα ΗΑΕ, η Μαλαισία και η Αίγυπτος.

Δείτε εικόνες-βίντεο: 


https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=0BGyT52PPbs

https://www.youtube.com/watch?v=RPXJdY0W_wA

Ακολουθούν κινήσεις κλιμάκωσης

Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ φαίνεται να ανοίγουν και νέο μέτωπο με τον Ερντογάν ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για το σύνολο του πολιτικού κόσμου στις ΗΠΑ.

Ο Ελληνισμός αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του.

Συνεπώς, Ελλάδα και Κύπρος οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια σε επεισόδιο με την Τουρκία. Θα αρκεστεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν απλά σε τουρκική γεώτρηση; Φυσικά και όχι. Θα πρέπει να ακυρώσει όλους τους ενεργειακούς σχεδιασμούς Ελλάδας και Κύπρου. Και πως θα το καταφέρει αυτό; Μόνο με επίθεση σε κομβικά σημεία…

Η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσωπικά, θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν το τρένο της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανατραπούν οι ευρύτεροι στρατηγικοί σχεδιασμοί της Άγκυρας, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του ρόλου της και στην ανάδειξη της ως περιφερειακή Υπερδύναμη.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι από εδώ και στο εξής όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη και μιας «μικρής πολεμικής εμπλοκής» με έναν Τούρκο πρόεδρο να έχει χάσει εντελώς το μέτρο και να τα θέλει όλα …δικά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ