Οπλικά συστήματα

S-400: Γιατί τους επέλεξε η Ινδία αντί των Patriot - (Εικόνες-Βίντεο)


Η αεροπορική άμυνα υπήρξε και θα εξακολουθήσει να συνιστά μια πολύ σημαντική πτυχή της στρατιωτικής ικανότητας ενός έθνους. Σε κάθε σύγχρονο πεδίο μάχης, η κυριαρχία στον αεροπορικό αγώνα είναι κρίσιμης σημασίας. Ένα αξιόπιστο σύστημα αεράμυνας όπως το S-400 ή το Patriot καθιστά δύσκολο για τον εχθρό να επιτύχει την κυριαρχία στον αέρα και γι 'αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στις στρατηγικές στο πεδίο της μάχης. 

Τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας είναι ικανά όχι μόνο να καταρρίπτουν αεροσκάφη, αλλά και πυραύλους cruise, UAV και μερικά έχουν την ικανότητα να αναχαιτίζουν ακόμη και βαλλιστικούς πυραύλους. Οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να σχεδιάσουν και να διαθέτουν ικανά συστήματα αεράμυνας.

Η Ινδία αναζητούσε εδώ και καιρό στην αγορά μια ελκυστική πρόταση για την απόκτηση ενός συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα άρνησης/πρόσβασης/περιοχής (A2/AD) κοντά στα σύνορα για την αντιμετώπιση των μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων cruise του Πακιστάν και της Κίνας.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ινδία αποφάσισε να αποκτήσει 5 συστήματα S-400 Triumf και η τιμή του συμβολαίου έχει πλέον οριστικοποιηθεί. 

Επί του παρόντος, η ινδική και η ρωσική πλευρά εργάζονται για την αποτροπή του ενδεχόμενου επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στην Ινδία, στο πλαίσιο του αμερικανικού νόμου για την καταπολέμηση των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA) εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών συστημάτων. Ο νόμος CAATSA αναπτύχθηκε κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2017 εξαιτίας της υποψίας των αρχών των ΗΠΑ για πιθανή ρωσική ανάμειξη στη διαδικασία των προεδρικών εκλογών του 2016.

Το Νέο Δελχί φαίνεται να εκτιμά πως το S-400 ταιριάζει καλύτερα στις επιχειρησιακές του ανάγκες, ενώ παράλληλα επιθυμεί την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας που διατηρεί με τη Μόσχα, ένα σταθερό και πιστό σύμμαχο διαχρονικά.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με την επιλογή του S-400 έναντι του Patriot από την Ινδία:

https://www.youtube.com/embed/AB8YhrUXfOE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...