Κυβέρνηση

Mέτρηση-σοκ για τον Α. Τσίπρα - Έχασε 5 μονάδες μετά τις φονικές πυρκαγιές - Μάχη επιβίωσης δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταρρέει πλέον η Κυβέρνηση μετά την τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας. Οι Ελληνες πλέον βράζουν, όχι μόνο με την μη πρόληψη από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και από την διαχείριση της κατάστασης, καθώς όχι μόνο δεν αποδέχονται τα λάθη τους, αλλά ούτε λίγο, ούτε πολύ, εμμέσως ρίχνουν και τις ευθύνες στους νεκρούς.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και ήδη οι πρώτες σφυγομετρήσεις δείχνουν την απόλυτη κατάρρευση για τον Α. Τσίπρα.

Τα ευρήματα λοιπόν της πρώτης κυλιόμενης μέτρησης μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μαξίμου είναι σοκαριστικά.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Lykavitos.gr, η πολιτική ζημιά που προκάλεσε η αποδεδειγμένη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Κυβέρνησης να διαχειρισθεί την κρίση, «κόστισε» αρχικά πέντε ποσοστιαίες μονάδες(!) στο κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα όπως εκτιμούν κάποιοι συνεργάτες του Τσίπρα, όσο ο πρωθυπουργός καθυστερεί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα έχουν σχέση με τον έμπρακτο καταλογισμό ευθυνών, δηλαδή την καρατόμηση – αποπομπή 3-4 κορυφαίων υπουργών, η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζεται.

Και το κυβερνών κόμμα θα παγιωθεί πλέον σε ποσοστά κάτω του 20%.

Αυτά επαναλαμβάνουμε είναι στοιχεία από την πρώτη μέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του Μαξίμου και όχι της Νέας Δημοκρατίας.

Φανταστείτε τι έχει να συμβεί τις επόμενες ημέρες, καθώς πολλοί πλέον έχουν φύγει για διακοπές και το κλίμα είναι κάπως χαλαρό.

Τα απίστευτα λόγια που εκστομίζουνται από την Κυβέρνηση έχουν απογοητεύσει τους ψηφοφόρους. Οπως αναφέραμε και το πρωί, «στα ψιλά» πέρασε χτες η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένου πως «αν ζητηθεί η συνδρομή των Ενοπλων Δυνάμεων για…κατεδαφίσεις, τότε είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε» !

Δηλαδή ο Π.Καμμένος είπε ότι ο Στρατός θα γίνει υποχείριο της Δούρου και θα συμμετάσχει σε κατεδαφίσεις περιουσιών πολιτών, αυθαίρετες ή μη…

Ηδη διεθνείς αναλυτές ομιλούν για εκλογές και για διάλυση της Κυβέρνησης. Μιλάμε για κυβέρνηση μειοψηφίας, δεν έχουν πλέον την λαϊκή νομιμοποίηση, το επόμενο διάστημα σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι καυτές.

Πριν δύο ημέρες είχαμε δημοσιεύσει ανάλυση από το EurasiaGroup, όπου έκανε την εκτίμηση ότι η πιθανότητα κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης ή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες παραμένει στο τραπέζι εκφράζει ο Mujtaba Rahman υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurasia Group.

«Ένας συνδυασμός εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές κατά τους επόμενους μήνες.

Οι πολιτικοί χειρισμοί σχετικά με τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ διατηρούν στο τραπέζι το σενάριο της κατάρρευσης της κυβέρνησης ή των πρόωρων εκλογών.

Μάχη επιβίωσης δίνει στην Βόρεια Ελλάδα

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «εάν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε να ψηφίσετε;», το 32,4% (από 29,5% τον Ιούνιο) απαντά ΝΔ, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ (από 15,9% τον Δεκέμβριο).

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 6,8% (από 6,6%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,2% (από 6,8%) και το ΚΙΝΑΛ (χωρίς το Ποτάμι) με 4,6% (από 6,9%). Σε βαρομετρικά χαμηλό βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,1% (από 2,3%) και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,1% (από 1,7%). Το 3,5% επιλέγει μικρότερα κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι, λευκό-άκυρο, Δεν ξέρω-Δεν απαντώ) διατηρείται στο πολύ υψηλό ποσοστό του 27,2% (από 28,4%).

Τελειώνουν με λίγα λόγια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...